Foto: Nacionālais Botāniskais dārzs
Skaistus notikumus šajās dienās piedzīvojis Nacionālais Botāniskais dārzs (NBD), kur Oranžērijas tropu zāles baseinā šogad jau atkārtoti uzplaukusi Krusa viktorija (Victoria cruziana), kas zināma arī kā milzu ūdensroze.

NBD dārza pārstāvji pieļāva, ka skaistais zieds uzplauks otrdienas naktī, kas tā arī bija – jau trešdien ūdensroze priecējusi ar krāšņu ziedu.

Kā iepriekš informēja Botāniskais dārzs, milzīgās ūdensrozes lapas var noturēt pat trīsgadīga bērna svaru. Šo eksotisko augu audzēšana ir ļoti sarežģīta, kā arī ne vienmēr vainagojas ar panākumiem. Šī nav pirmā reize, kad šogad zied Krusa viktorija, piemēram, jūlija beigās augu ziedēšanas laikā piemeklēja neizskaidrojama ķibele.

Ziedi viktorijai atveras vēlu vakarā, kā arī tie izdala ne tikai patīkamu aromātu, bet arī siltumu, atgādina NBD pārstāvji. Zieds no rīta līdz aptuveni pusdienslaikam ir atvēries un baltā krāsā, bet pārziedēšanas laikā tas iekrāsojas gaiši sārtos toņos. Tādā pašā krāsā tas paliek līdz nākamajam rītam, kad tas aizveras un nogrimst ūdenī.

Oranžērijas zālēs šajā laikā zied ne tikai Krusa viktorija un citas ūdensrozes, bet arī tajā ļoti bagātīgi zied trīs līdz piecus metrus augsti kaktusi – cereji, kuru ziedi arī atveras vakarā, norāda NBD pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!