Foto: Publicitātes foto
Gribot negribot, vasara tomēr tuvojas izskaņai, un to mums vēsta arī daba – Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī krāšņi un raibi saziedējušas burvīgās, skaistās dālijas, un to krāsu daudzveidība ir patiesi iespaidīga.

Dāliju dzimtene ir Meksika, bet uz Eiropu šie skaistie ziedi atceļoja ap 18. gadsimtu, kad Madrides karaliskajā botāniskajā dārzā saņēma sēklu sūtījumu no Meksikas botāniskā dārza. To ziedi pārsteidz ar savu skaistumu, daudzveidīgām ziedu formām un lielo krāsu gammu. Tās mēdz būt gan sīkziedu, gan lielziedu, parastas un arī samtainas. Plašāk par atvasaras dārza karalienēm, lasi šeit.

Dālijas dārzu krāšņo līdz pat pirmajām salnām, taču skaistuma baudīšanu nevajag atlikt uz pēdējo brīdi. Šajā sezonā šis ir pēdējais āra ekspozīcijas ziedošais pārsteigums Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, tāpēc ikviens tiek aicināts ieplānot laiku, lai notvertu vasarīgos brīžus.

Papildus to baudīšanai ar acīm, arī šogad dāliju kolekciju pavada atraktīva informācija par dāliju vēsturi un praktiski padomi to audzēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!