Foto: F64

Arī 2018. gada vasaras sezonā Latvijas galvaspilsētas dažādos nostūros var redzēt krāšņas puķu dobes un apstādījumus, kuri ar savu skaistumu priecē ne tikai pilsētas viesus, bet arī rīdziniekus. "Tavs Dārzs" piedāvā ieskatu skaistākajās puķu dobēs galvaspilsētā, kas varbūt kalpos kā iedvesmas avots savas puķu dobes izveidei.

Par puķudobēm un apstādījumiem Rīgā rūpējas uzņēmuma SIA "Rīgas meži" daļa "Dārzi un parki" dārznieki un puķu audzētāji.

Kā "Tavs Dārzs" atklāja uzņēmuma pārstāvji, divas lielākās un krāšņākās vasaras puķu paklājdobes atrodas Rīgas centrā – dobe pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas un dobe Esplanādē, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielu stūrī, iepretim viesnīcai "Radisson Blu". Abas dobes veidotas līdzīgā stilistikā – latvju rakstu un spēka zīmju formā – un ir veltījums Latvijai tās simtgadē.

Foto: F64

Simboliski ne mazāk nozīmīga ir dobe "Ziedošās Simtgades vasara", kas ieskauj Brīvības pieminekli no abām pusēm. Dobes zīmējumā ieskanas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogu stilizācijas, un tā ir "Rīgas mežu" apsveikums visu trīs Baltijas valstu simtgadē, atzīmē uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat dārznieki ierīkojuši ap 50 krāšņus vasaras ziedu objektus: tajā skaitā Rīgas centrā tiek stādītas dobes, ierīkotas ziedu vāzes, grozi un piramīdas Jēkaba laukumā, Pils laukumā, Līvu laukumā, Kanālmalas apstādījumos, Vērmanes dārzā, Ziedoņdārzā, Kronvalda parkā, Esplanādē un pie Brīvības pieminekļa, kā arī Uzvaras parkā un Arkādijas parkā Pārdaugavā, Zemitāna laukumā, rekonstruētās K. Barona ielas ziedu vāzēs, Ziemeļblāzmas parkā, Mežaparkā, Spīķeru kvartālā un citviet Rīgas apkaimēs.

Foto: F64

Tikpat skaists kā pērn – Vērmanes dārza 200 gadu jubilejā – arī šogad ir profesionālo dārznieku vadībā tapušais rozārijs (rožu dobe) Vērmanes dārzā.

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, šogad Rīgas dārzos, parkos un skvēros ar vasaras puķēm apstādītas dobes 3000 kvadrātmetru platībā, bet dobēs, ziedu piramīdās, ziedu grozos un vāzēs kopumā iestādītas vairāk nekā 73 tūkstoši vasaras puķu. Visvairāk stādītas begonijas – 21 039 ziedi, kā arī 7570 samtenes, 7215 cinnijas, 7037 balzamīnes, 4768 cinerārijas, 3210 laimiņi, 3160 irasīnes, 3060 perillas un daudzu citu kopumā 36 ziedaugu sugu stādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!