Foto: Publicitātes foto
Nacionālajā botāniskajā dārzā ir sākusies saulainā vasaras sezona. Tā kā dārza daudzveidība 129 hektāru platībā sezonas laikā nebūt nav viegli aptverama, šoreiz uzmanības centrā augi, kas rotājas vasarīgi dzeltenajā krāsā.

Āra ekspozīcijā apmeklētāju novērtējumam nodota jaunā puķu dobe, kur viens no galvenajiem akcentiem ir dzeltenās atraitnītes. Daudz dzelteno ziedu sastapsiet arī alpinārijā – tur sauļojas kalnu alisītes un košās gundegas. Turpat dzelteniem ziediem rotājas arī agrās dienziedes, bet dzeltenie cīrulīši iemitinājušies teju visās alpinārija dārza daļās.

Foto: Publicitātes foto

Apmeklējot oranžēriju, centrālajā Sukulentu zālē uzreiz būs pamanāmas ziedošās alojes, taču iesakām būt vērīgiem – smalkiem ziediem rotājas arī eonijas un mazie kaktusiņi, stāsta Nacionālā botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova.

Oranžērijas tropu zālē gatavojas dzeltenīgi oranžā papaija un turpat netālu pirmos augļus gatavina arī pundurbanāns. Tiesa, mazie banāni pašlaik vēl zaļi, taču kad nogatavosies – arī iegūs tradicionālo dzelteno toni.

Foto: Publicitātes foto

Savas formas dēļ amizanta un pamanāma būs arī tropu zālē ziedošā orhideja. Dažiem augiem dzeltenā krāsā ir lapas, kā piemēram, cēlās sanhēzijas vai dracēnas šķirnēm. Silto subtropu zālē nevar nepamanīt iespaidīgo un saules dzelteniem ziediem klāto kassiju un vienmēr uzmanības centrā esošo citronu un greipfrūtu. Īpaši būs arī dzeltenie oleandra ziedi, jo parasti tie sastopami baltā vai maigi sārtā tonī.

Ja esi iekārojis arī savu dārzu papildināt ar saules pielietām krāsām puķu dobēs, smelies iedvesmu un padomus pēc augiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!