Foto: Publicitātes foto

Geltiņu atkritumu apsaimniekošanas poligona teritorijā šonedēļ pabeigta otrās siltumnīcas būvniecība, kuras platība divas reizes pārsniedz līdzšinējās siltumnīcas apmērus, Māja&Dārzs vēsta uzņēmuma pārstāvji.

Siltumnīcā līdzās jau iecienītajiem Getliņu lielaugļu oranžajiem tomātiem iestādītas divas jaunas lielaugļu tomātu šķirnes. "Tomimaru Muchoo" tomātu šķirnei raksturīgs aveņu jeb rozā tonis un atsvaidzinoša, salda garša, savukārt, "Montenegro" - spilgti sarkans augļu tonis un patīkams līdzsvars starp saldu un skābu garšu. Abas šķirnes šajā, īsākajā nekā ierasts, sezonā tiks pārbaudītas un vērtētas, kā tās patīk tomātu gardēžiem, kādas ir to garšas īpatnības un audzēšanas principi, tādēļ šobrīd aveņu tomāti iknedēļu dos 2 tonnas ražu, bet "Montenegro" tomāti vien 200 kilogramus ražas.

Jaunās siltumnīcas raža jau no pirmās nedēļas iekaro pircēju sirdis lielveikalos. Sākoties ražai šajā siltumnīcā, "Getliņi EKO" ik nedēļu novāc 13 - 15 tonnas ražas, kas gandrīz trīs reizes pārsniedz iepriekšējo ražu no pirmās siltumnīcas, kas bija 4 - 4,6 tonnas tomātu nedēļā.

"Šobrīd Getliņu tomātu ražas apjomi ir sasnieguši to līmeni, kad varam sākt domāt par produkcijas eksportu. Tuvāko sezonu laikā vērtēsim mūsu iespējas tomātu tirdzniecībā pašmāju un eksporta tirgos, mūsu ražotā siltuma rezerves, un tad lemsim par to, vai vēl paplašināt siltumnīcas," skaidro SIA "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Jaunās siltumnīcas būvniecība tika uzsākta 2013. gada vasarā, investējot 3,55 miljonus eiro. Kopējā siltumnīcas bloka platība ir 11 448 kvadrātmetri, no kuriem lielāko daļu, proti - 10 512 kvadrātmetrus, aizņem stādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!