Foto: Publicitātes foto
Saulainajā laikā Jūrmalas pilsētā koši saziedējušas tulpes. Šopavasar kopumā pilsētvidē zied 15 820 dažādu krāsu sīpolpuķes – tulpes, narcises un muskares. Salīdzinot ar pagājušā gada pavasari, šogad kūrortpilsētā sastādīts par 10 tūkstošiem vairāk sīpolpuķu.

"Sākoties pavasarim, Jūrmala kā katru gadu iegūst jaunas košas krāsas, un šogad pilsētu rotā gandrīz divreiz vairāk stādījumu nekā pagājušajā gadā. Šobrīd pavisam koši un bagātīgi zied tulpes, kas priecē jūrmalniekus un pilsētas viesus pie iebraukšanas Priedainē, pie Dzintaru koncertzāles, dobēs ielu malās, skvēros un citur pilsētā," stāsta Jūrmalas pilsētas galvenā dārzniece Ingrīda Griķe. Šobrīd ziedošās sīpolpuķu dobes vasarā iegūs citu krāsu un izskatu – jūnija sākumā tās nomainīs krāšņi vasaras ziedi. Pilsētas dobēs tiks stādīti 27 690 puķu dēstu pēc iepriekš zīmētiem puķu rakstiem un krāsu salikumiem.

Kopumā pavasara un vasaras sezonā Jūrmalas pilsētvidi papildinās vairāk nekā 43 000 ziedu – 27 690 viengadīgo puķu un 15 820 sīpolpuķu stādi. Drīzumā kūrortpilsētā tiks uzstādīti arī puķu trauki pie ielu apgaismojuma stabiem, puķu kastes un ziedu piramīdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!