Ventspilī krāšņa un daudzveidīga ziedu rota priecē un pārsteidz pilsētniekus un pilsētas viesus ik sezonu. Arī šogad, vasaras izskaņai tuvojoties, ziedu kompozīcijas nebeidz izdaiļot pilsētu.

Šogad pavasarī pilsētā uzplauka pērn iestādītās sīpolpuķes – vesels 81 tūkstotis! Tās pilsētas dārznieki papildināja ar septiņiem tūkstošiem viengadīgo pavasara puķu un vairāk nekā diviem tūkstošiem augu ziedu piramīdās. Bet maijā tika uzsākta vasaras puķu stādīšana pilsētas puķu dobēs, puķu podos un figurālajās dobēs jeb ziedu skulptūrās, kopā iestādot 97 975 viengadīgo vasaras puķu, kam nu ir pienācis ziedēšanas pilnbrieds, ''Tavs Dārzs'' stāsta Ventspils pašvaldības iestādes ''Komunālā pārvalde'' Sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Tā kā Ventspilī līdz pat augusta pirmajai nedēļai laiks bija samērā saulains un sauss, bijis pat vēl jālaista gan puķu piramīdas, gan puķu traukus. Pateicoties tam, ikviens Ventspils viesis var priecēt acis ar košiem un ziedošiem apstādījumiem.

Rudens puķu gaidās

Šonedēļ pirmās rudens puķes tiks iestādītas Rātslaukumā, pie pilsētas domes, pie ziedu skulptūras ''Bobslejisti", ''Zaķu ģimene", ''Zemūdens pasaule", Pārventā pie ziedu skulptūras ''Mārītes", Saules ielā un citos apstādījumos pilsētā. Kopā minētajās vietās tiks iestādīti 100 dekoratīvie kāposti, 100 ciklamenes un 1635 dažādu krāsu un augstumu krizantēmas. Tāpat rudenīgu rotu, ko veidos 170 zemās krizantēmas, iegūs Ziedu pulkstenis.

Ņemot vērā iedzīvotāju atsauksmes un ieteikumus, šoruden pilsētas puķu dobēs tiks iestādītas par 29 tūkstošiem vairāk sīpolpuķu, nekā iepriekšējā sezonā, tostarp tulpes, narcises, hiacintes, anemones, īrisi, muskares un citas puķes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!