Foto: Kārlis Volkovskis
Katru gadu rudens izskaņā vai vasaras beigās daudzās pašvaldībās tiek sumināti to māju un dārziņu saimnieki, kuri var lepoties ar skaistu un sakoptu īpašumu. Arī Liepājā šoruden noskaidroti konkursa "Sakoptākais nams 2018" laureāti.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Liepājas pilsētas būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls, ceturtdien, 27. septembrī, tika sumināti konkursa "Sakoptākais nams 2018" laureāti – īpašnieki, kuri īpaši parūpējušies ne tikai par sava nama, bet arī tā teritorijas iekopšanu un apzaļumošanu, priecējot garāmgājējus, rosinot citus liepājniekus darīt skaistākus un pievilcīgākus savus īpašumus.

Štāls norāda, ka šogad konkursam laureātus žūrija meklēja pati. Kopumā gan vērtēšanas darbi aizkavējušies par mēnesi, jo karstās un sausās vasaras dēļ dārzi cieta no sausuma. "Taču septembra vidū atkal viss bija sazaļojis, bija ko redzēt un vērtēt," atzīst Liepājas pilsētas būvvaldes pārstāvis.

Kopumā sakoptākie nami tika vērtēti kategorijās – iestādes un uzņēmumi, privātmājas, kā arī daudzdzīvokļu mājas. Septembrī arī šie nami un labiekārtotie dārzi apskatīti klātienē, lai žūrijas komisija varētu lemt par kopīgu lēmumu.

Žūrijas komisija vērtēja objekta sakoptību, mazo arhitektūras formu tehnisko stāvokli, apstādījumu un labiekārtojumu kvalitāti, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistisko vienotību, ideju, kā arī izmantoto materiālu oriģinalitāti. "Taču, kā piebilda žūrijas loceklis, pilsētas galvenais arhitekts Indulis Kalns, svarīgs kritērijs ir "ne tikai paša īpašnieka prieks un dzīves vietas komforts, bet arī kopiespaids un pozitīvais pienesums pilsētas videi"," norāda Štāls.

Sakoptāko namu konkursa uzvarētāji 2018. gadā iestāžu un uzņēmumu grupā bija viesnīca "Pērlīte", SIA "ARTIS JP", kas atrodas Hika ielā 3, kafejnīcas kiosks pie Gulbju dīķa un tā īpašniece Irina Dmitrijeva, kā arī SIA "CTB" biroja ēka un teritorijas labiekārtojums, kuru var apskatīt Cukura ielā 38.

Foto: Kārlis Volkovskis
Kafejnīcas kiosks pie Gulbju dīķa

Savukārt privātmāju grupā uzvarētājs ir Svens Petersons, kura īpašums atrodas Hika ielā, Judita Mumgaudiene ar savu sakopto īpašumu Ziemeļu ielā, Šķēdes ielas nama īpašniece Dagmāra Bezļepkina, Atvars Liepa, kuram ir īpašums Vēžu ielā, kā arī Oskars Laimiņš, kuram ir sakopts īpašums Eduarda Veidenbauma ielā.

Foto: Kārlis Volkovskis
Viens no uzvarētājiem privātmāju grupā – Atvara Liepas īpašums Vēžu ielā

Savukārt daudzdzīvokļu namu grupā tika pasludināti trīs uzvarētāji apsaimniekotājs SIA "Namu serviss Apse", kura rūpē ir īpašums Siguldas ielā 13, apsaimniekotājs SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" ar īpašumu Kuldīgas ielā 3, kā arī Strazdu ielas 14 apsaimniekotājs dzīvokļu īpašnieku biedrība "Strazdu 14".
Foto: Kārlis Volkovskis
Viens no uzvarētājiem daudzdzīvokļu namu grupā – ēka Siguldas ielā 13

Kā informēja Štāls, uzvarētāji balvā ieguva pilsētas karogu, īpašu atzinības plāksnīti ar skaitli "2018", ko piestiprināt pie sakoptākā nama fasādes, pateicības rakstu, tulpju sīpolus, kuri pavasarī uzplauks Latvijas karoga krāsās, kā arī grozu ar medus burku un pīrādziņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!