Šogad konkursa "Limbažu novada sakoptākā sēta 2018" vērtētājiem mazliet pietrūkusi skaisto sētu īpašnieku iniciatīva piedalīties, tomēr vērtēšanas process aizvadīts labestīgā un patīkamā gaisotnē, "Tavs Dārzs" informē Limbažu novada pašvaldība.

Jau sesto gadu pēc kārtas Limbažu novada pašvaldība sadarbībā ar Limbažu lauku sieviešu apvienību "Lemisele" organizē novada skaistāko sētu apskati un izvērtēšanu. Šī gada konkursā mazliet pietrūcis sakopto un skaisto sētu īpašnieku iniciatīvas piedalīties, kas, iespējams, skaidrojama ar nevēlēšanos uzņemties liekas rūpes un ielaist savā īpašumā vērtēšanas komisiju. Tomēr tikšanās ar visiem konkursa dalībniekiem atstājusi sakoptu un lolotu sētu iespaidu.

Seno laiku Hanzas pilsētas iedzīvotāji šogad čakli darbojušies savās sētās. Vērtēšanas komisiju pārsteigušas krāšņi izveidotas ziedu dobes, liliju pilnzieds, akmensdārzs, masīvkoka šūpoles, sirds silti sētu īpašnieki un viņu dzīvesprieks katras detaļas stāstos. Tāpat apbrīnojama ir katra ieguldītā darba stunda dārza darbos, lai gan nereti paralēli ir jāstrādā algots darbs.

2013. gada nominācijas "Visbagātākā augu kolekcija" ieguvusī Unas Runces saimniecība Vitrupē šogad uzplaukusi vēl bagātīgāk. Komisija varēja apbrīnot vairāk kā simts šķirņu rožu, daudz dažādu dienziežu, pāri par 30 šķirnēm peoniju, kas tajā laikā jau bija noziedējušas, kā arī daudz dažādu citu košumkrūmu un ziemciešu. Tomēr ar augu daudzveidību un orģinālām kolekcijām sevi labi pierādīja katrs konkursa dalībnieks.

Konkursa "Limbažu novada sakoptākā sēta 2018" uzvarētāji tiks paziņoti septembra sākumā dalībnieku sumināšanas pasākumā, tā Limbažu novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!