Foto: Privātais arhīvs
Ja vēlies nedēļas nogalē izbraukt no mājām, bet nezini, kurā virzienā doties, "Tavs Dārzs" iesaka aizbraukt uz Tērvetes novadu, kur Kroņauces "Viestardos" notiks tulpju svētki. Kristīnes un Guntara Lāču īpašums ir izslavēts ar skaistiem tulpju laukiem un pašlaik ir īstais brīdis, kad baudīt šo skaistumu.

Ilgu laiku īpašums "Viestardos" nebija apsaimniekots, tāpēc apkārtnes labiekārtošanā saimniekiem nācies ieguldīt lielu darbu. Mājas saimniece Kristīne Lāce ir mājražotāja un cep gardas biskvīta un krēma kūkas, gatavo saldos un sāļos kliņģerus, kā arī meistaro citus vēdera našķus. Dārznieks Gundars Lācis lepojas ar savu aptuveni 400 tulpju kolekciju. "Plašos tulpju laukus dēvē par mazo Holandi," teikts Tērvetes novada mājaslapā.

Blakus tulpēm un ikdienā nepieciešamajiem vasaras sējumiem, saimnieki īpašuma teritorijā ir iestādījuši dažādus neparastākus augus – tulpju koku, kivi, aktinīdiju un citus ne mazāk eksotiskus augus.

Foto: Privātais arhīvs

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. maijā, saimnieki aicina uz tradicionālajiem Tulpju svētkiem. Kā saka paši Lāči, tie būs svētki par godu pavasara krāsām visbagātākajai puķei – tulpei. Svētku laikā būšot iespēja arī pasūtīt tulpju sīpolus uz rudeni.

Pasākumā darbosies ne tikai amatnieku un mājražotāju tirdziņš, bet arī radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, būs gan dziesmas, gan dejas, kā arī varēs apskatīt saimnieku iemīļotos mājdzīvniekus – poniju, pundurkazas un trušus. Pusdienās visus apmeklētājus cienās ar gardu zupu, bet svētku noslēgumā – pašas saimnieces Kristīnes ceptā kūka. Nevar nepieminēt, ka 13. maija svētku diena būs veltīta dažādām teātra izrādēm, piemēram, tādas teātra izrādes kā Vizmas Belševicas "Tās dullās Paulīnes dēļ", Ādolfa Alunāna "Pašu audzināts" un citas. Lai apskatītu pilnu pasākuma programmu, lasi šeit.

Ieejas biļešu maksa ir 4 eiro, pensionāriem 3,50 eiro, maziem bērniem bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!