Nepielūdzami, bet fakts - vasara rit uz beigām. Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī šobrīd jau sācies cēlo atvasaras karalieņu - dāliju ziedēšanas laiks. Acu priekam te aplūkojamas 327 krāšņo ziedu šķirnes, tostarp 105 Latvijā izveidotās, portālam Māja&Dārzs vēsta NBD pārstāve Ilze Ķigure.

"Vairāku simtu metru garajās dobēs pa kreisi no NBD galvenās ieejas, kā ik gadu šajā laikā, teju visos iedomājamajos toņos uzplaukušas simtiem vietējo un ārzemju dāliju. Sārti dzeltenās niansēs īpaši bagātīgi uzziedējis viens no dāliju kolekcijas šā gada jaunumiem   ̶  Latvijas selekcionāres Ritas Zaļās izveidotā šķirne ‘Lelle’, kura 2009.gadā Parīzē atzīta par gada labāko veikumu dāliju selekcijā," stāsta Ilze, īpaši uzsverot to, ka Latvijas un Lietuvas selekcionāri ir parūpējušies, lai šogad dāliju ziedēšanas laikā būtu apskatāms par 80 šķirnēm vairāk nekā pērn.

Savvaļā dālijas aug Čīlē, Kolumbijā, Gvatemalā un Meksikā, kur var izaugt līdz sešu metru augstumam. Latvijā tās var sasniegt trīs metru garumu un zied līdz pirmajām salnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!