Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Balvu novada svētkiem, jau par tradīciju ir kļuvusi novada sakoptāko sētu izvērtēšana. Arī šis gads nav bijis izņēmums un vasaras sākumā Balvu novada pašvaldība izsludināja konkursu ''Sakoptākais Balvu novada īpašums 2015", kurā varēja piedalīties ikviens novada individuālās mājas, dārza mājas vai lauku sētas īpašnieks, nomnieks vai apsaimniekotājs, uzņēmējs, sabiedriskas iestādes vadītājs un jebkura cita persona. Tagad pieteikumi ir izvērtēti un sakoptākie īpašumi ir noskaidroti, tāpēc portālam ''Tavs Dārzs'' arī ekskluzīva iespēja atrādīt laureātus.

Kopumā šogad tika pieteikti 14 pretendenti, un starp tiem tika noteikti laureāti četrās nominācijās:

  • sakoptākā individuālā māja Balvu pilsētā;
  • sakoptākā individuālā māja Balvu novadā;
  • sakoptākais uzņēmums vai sabiedrisks objekts;
  • sakoptākā daudzdzīvokļu māja.

Nosakot uzvarētājus, komisija pievērsa uzmanību ēkas, objekta un īpašuma kopiespaidam, celiņiem, augu kompozīcijām un augu grupām, savstarpējam saderīgumam, atpūtas vietām, mazajām arhitektoniskajām formām, zālienam un citiem ne mazāk būtiskiem faktoriem, kas palīdzēja pieņemt lēmumu titula iegūšanai.

Tagad, kad varam jau iepazīties ar sakoptākajiem īpašumiem, varam vien secināt, ka žūrijas komisija lēmumus pieņēmuši atbilstoši, jo teju katrā īpašumā var novērtēt Balvu novada iedzīvotāju čaklo roku veikumu ar augu kompozīcijām, skaisti izveidotiem celiņiem, latviešu iecienītām puķēm dobēs, greznām mājas izkārtnēm, sakoptu mājas apkārtni un patīkamu noskaņu, kas valda katrā īpašumā. Iepazīstoties ar šiem īpašumiem, ikkatrs var ne tikai aizlienēt kādu ideju sava īpašuma sakopšanā, bet arī novērtēt to, cik daudz skaistu īpašumu ir mūsu mazajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!