Viena no Vidzemes jūras piekrastes skaistākajām un iecienītākajam vietām ir Salacgrīvas novads, kurā arī šovasar norisinās sakoptāko īpašumu konkurss. Šogad novada iedzīvotāji parūpējušies par krāšņiem elementiem dārzos un sētās, kas piesaista aci ne tikai lielākajiem dārzkopības mīļiem.

Kā noskaidroja "Tavs Dārzs", konkursam pieteiktie īpašumi apciemoti un vērtēti tika jūlija beigās. Konkursā varēja piedalīties ikviens Salacgrīvas novada savrupmāju un dārza māju, lauku sētas īpašnieks, uzņēmējs vai jebkura cita persona, kura pieteikumu saskaņojusi ar īpašnieku.

Vērtēšanas komisija apskatīja īpašumus Tūjā, Vitrupē, Ainažos un Salacgrīvā. Šogad žūriju pārsteigusi gan vieta, kas no visu aizmirstas pļavas pārtapusi skaistā apskates vietā ar puķēm, celiņu un vējā grozošu burinieku, gan īpašums, kurā iestādītas 140 tūjas, kas no stirnām tiek sargātas ar elektrisko ganu. Citos īpašumos novērota liela rododendru kolekcija, dažādu augu bagātība, katra dārza elementa stāsts un orhideju kolekcija.

"Salacgrīvas novada sakoptākais īpašums 2018" rezultāti tiks paziņoti Ražas ballē, kas 20. oktobrī notiks Liepupē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!