Piemājas teritorija, dārzs vai sēta – viss tiek kopts, galvenokārt, pašu priekam un lepnumam. Kā ik vasaru Latvijas novados tiek vērtēti sakoptākie īpašumi, arī Kuldīgas novadā, kur žūrijas komisija apbraukājusi konkursam pieteiktās sētas un īpašumus, "Delfi" uzzināja Kuldīgas novada domē.

Šogad pašvaldības konkursam "Sakoptākā Kuldīgas novada lauku sēta 2017" pieteikti vairāki īpašumi, kuros saimnieki un iedzīvotāji izmantojuši radošu pieeju, lai padarītu vidi pievilcīgu un neatkārtojamu, stāsta sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Lai noteiktu, kura sēta ir skaistākā un sakoptākā, žūrija vērtē to pēc vairākiem izvirzītiem kritērijiem: kārtība puķu dobēs, augu daudzveidība un ekoloģiskā saderība, māju nosaukumi, karogu masti, tehnikas un lopu novietnes, taciņu un celiņu stāvoklis, kas veido vienotu kopumu.

Saimniecības tiek vērtētas trīs grupās – piemāju saimniecības, zemnieku saimniecības un daudzdzīvokļu māju teritorijas. Tas zināmā mērā atvieglo žūrijas darbu, jo katras saimniecības īpašnieki piedāvā atšķirīgu skatījumu par skaisto un sakopto, spriež Signeta Lapiņa.

Visi konkursam pieteiktie īpašumi ir apskatīti, bet uzvarētājus katrā vērtēšanas grupā kuldīdznieki uzzinās 7. oktobrī Hercoga Jēkaba tirgus laikā. Bet pašlaik piedāvājam aplūkot fotogrāfijās konkursam pieteiktās sētas un īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!