Foto: Publicitātes foto

Jūlijā vidū tika noskaidroti Smiltenes novada sakoptākie īpašumi, kas šogad pārsteidza ar saimnieku ieguldīto darbu, patriotisko noti un gaumīgi plānotajiem elementiem, "Tava Māja" uzzināja Smiltenes novada domē un piedāvā apskatīt krāšņākos attēlus no šī gada konkursa.

Šogad laureāti tika paziņoti jūlija vidū Smiltenes pilsētas svētku laikā. Goda plāksnes "Sakoptākā viensēta Smiltenes novadā 2018" tika pasniegtas divām ģimenēm: Smiltenes pagasta mājas "Kamaldiņa 13" saimniekiem Gaiļiem un Rēpeļu ģimenei no Palsmanes pagasta "Lūžņām". Abi īpašumi ir ļoti atšķirīgi, skaisti un ar savu raksturu, skaidro domē.

Savukārt goda plāksne "Sakoptākā ģimenes māja pilsētas un ciema teritorijā Smiltenes novadā 2018" tika pasniegta Mūrnieku ģimenei no "Saulgriežu" mājām Saltupos, Launkalnes pagastā. Šis īpašums pat nodēvēts par Smiltenes novada privāto botānisko dārzu, pateicoties saimnieces Gitas bagātajām zināšanām par augiem.

Foto: Publicitātes foto

Vēl goda plāksnes tika pasniegtas nominācijās "Sakoptākais uzņēmums Smiltenes novadā 2018", ko saņēma SIA "Smiltenes koks" Smiltenē, "Vides elements vai "odziņa" Smiltenes novadā 2018", ko šogad saņēma divi īpašumi – Gvido Grāvis un Ieva Putrāle par īpašumu "Bērzkalni – 2" Palsmanē un Zinaidas Pujas ģimene par īpašumu "Stūrīši" Blomes pagastā. Pateicības rakstu par piedalīšanos un veicināšanas balvas saņēma visi konkursa dalībnieki.

Smiltenes sakoptāko īpašumu konkurss tiek organizēts jau vairākus gadus ar mērķi ieinteresēt un veicināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus radīt pievilcīgu novada ainavisko telpu, popularizēt sakārtotu un sakoptu apkārtējo vidi un novērtēt iedzīvotāju un uzņēmēju veikumu.

Foto: Publicitātes foto

Konkursam pieteikto īpašumu izvērtēšanu veica Smiltenes novada domes apstiprināta komisija piecu locekļu sastāvā. Katrā nominācijā pieteiktos pretendentus vērtēja pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, pirmais kopiespaids par īpašumu, piebraucamā ceļa, ielas malas un pieguļošās teritorijas sakoptība, dekoratīvo stādījumu kompozīcija, labiekārtojuma elementi u.c.

Smiltenes novada dome pateicas visiem dalībniekiem par piedalīšanos un sakoptiem dārziem, pagalmiem, uzņēmumiem, lauku sētām, tā veicinot iedvesmu citiem. "Tieši sakoptība veidojas tur, kur cilvēki mīl savu zemi. Smiltenes iedzīvotāji ir vieni no tiem!" teic Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine.

Fotogrāfiju autori – A. Melderis, M. Mūze, kā arī attēli no saimnieku privātā arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!