Foto: Publicitātes foto
Allaž saules apspīdētajā Dobelē šajā nedēļas nogalē, 28. un 29. maijā notiek ''Ceriņu svētki 2016'', kur apmeklētāji pašu acīm var apbrīnot ziedošo ceriņu daudzveidību un atgādināt ar smaržu nostalģiskās bērnības atmiņas.

Jau tālajā 1957. gadā selekcionārs un dārzkopis Pēteris Upītis Dobelē sāka veidot Latvijas Valsts Augļkopības institūta ceriņu dārzu. Pateicoties Upīša neatlaidībai un mīlestībai pret dabu, radās Latvijā lielākais un skaistākais ceriņu kolekcijas dārzs, kurā vienkopus atrodas nu jau vairāk nekā 230 ceriņu šķirnes. Dārzā zied reti sastopamie divkrāsainie ceriņi, kā arī pasaulē vienīgā dzeltenā ceriņa šķirne.

Dobeles viesiem Ceriņu svētku ietvaros būs iespēja izstaigāt takas lielākajā ceriņu stādījumā Baltijā, kur ir viena no plašākajām ceriņu kolekcijām pasaulē.

Ja esi iekārojis pēc ceriņiem savā dārzā, tad zini, ka svētku ietvaros stādus varēs iegādāties arī uz vietas, savukārt noderīgus padomus par ceriņu audzēšanu uzzini šeit.

Foto no ceriņu dārza:

Ieeja Ceriņu dārzā 28. un 29. maijā ir no pulksten 9 līdz 18. 28. maijā no pulksten 14 ieeja dārzā būs tikai ar Ceriņu koncerta biļetēm. Vairāk par Ceriņu svētku programmu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!