Foto: Vida Press
Septembrī Ķīnā pilnā sparā tiek novākti zemesrieksti, kas izskatās krietni laikietilpīgāks process nekā, piemēram, kartupeļu ražas vākšana.

Tomēr kaut kas kopīgs zemesriekstu un kartupeļu ražas novākšanā ir, jo tie aug zem zemes. Retais arī zina, ka zemesrieksti nav vis rieksti, bet pākšaugi. Vairāk par zemesriekstu audzēšanas īpatnībām lasi šeit.

Ķīna ir viena no lielākajām zemesriekstgu audzētājvalstīm, un ''Vida Press'' piedāvā nelielu ieskatu ražas novākšanā. Gluži kā ar kartupeļiem, tiek uzarts lauks un zemesriekstiem ļauj nostāvēt 1–3 dienas, lai tie apžūst. Pēc tam zemesriekstus atdala no kātiem un kaltē.

Bumbuļi, kas izauguši zem zemes, nebūt nav tādi rieksti, kādus ierasts redzēt veikalu plauktos. Pie auga saknēm izauguši nelieli bumbuļi ar čaumalām, zem kurām tad arī paslēpušies visiem labi zināmie rieksti. Veikalos var iegādāties jau attīrītus un arī vēl čaumalās neizlobītus zemesriekstus. Nu ko, tagad gan katru zemesriekstu paciņu novērtēsim nedaudz vairāk, zinot, cik piņķerīga ir ražas novākšana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!