Nacionālajā botāniskajā dārzā pavasaris modina dabu un sajūtas – sniegs atkāpies un mazie pavasara vēstneši priecē dārza apmeklētājus dārza teritorijā, un arī oranžērijā saules siltums veicinājis jo īpaši krāšņu skatu.

Lai arī botāniskā dārza oranžērijā visās sezonās valda mūžīgā vasara, pateicoties eksotiskajiem augiem, šobrīd ir īstais laiks, kad doties vērot pārmaiņas darbā ar pirmo pumpuriņu riešanos dārza ekspozīcijā. Tur sastapsiet balto ziedu zvaniņus sniegpulkstenītēm, turpat netālu iemirdzējuši jau pirmie krokusi un zilie Transilvānijas vizbuļi.

Savukārt oranžērijas savvaļas sīpolaugu zālē pavasara krāsās iekrāsojas sīpolaugu sugu kolekcija. Vien retais zinās, ka šai kolekcijai piemīt īpaša zinātniskā vērtība un ar saviem pāri par 1800 paraugiem tā ierindojas starp lielākajām pasaulē. Zālē apmeklētājiem ieeja liegta, taču aiz stikla ikviens var vērot, kā uzplaukst pavasaris tālajās karstajās stepēs.

Oranžērijas vēsajā subtropu zālē uzplaucis kalistemons, kuru tā savdabīgo ziedu dēļ austrālieši sauc par pudeļbirsti, plaukst mūžzaļās magnolijas, bet tropu zālē koši zied orihidejas. Gana skaisti, lai to visu aplūkotu arī pašu acīm, vai ne?

Par botāniskā dārza darba laiku āra ekspozīcijā un oranžērijā vairāk var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!