Lai arī sniegbaltais skats aiz loga nepavisam neliecina, ka kaut kur, tepat Latvijā var izbaudīt visai vasarīgu noskaņu, Salaspils botāniskais dārzs pierāda pretējo. Stikla pilī jeb oranžērijā, neatkarīgi no laikapstākļiem ārā, allaž silti un omulīgi. Lūk, kāds skaistums vērojams janvāra sākumā – viss zaļo un zied, un aicina domāt, ka pavasaris vairs itin nemaz nav tik tālu.

Nacionālā botāniskā dārza teritorijā ārpus oranžērijas valda ziemas pasakas noskaņa. Viss balts, sniega kupenām klāts, koki klāti baltām segām, vietām manāmas retas dzīvnieku pēdas, egles, kas atgādina ainavas no Alpu kalniem. Taču pēc gleznainās pastaigas pa āra teritoriju, oranžērijā var izbaudīt vasaras klātesamību. Kā ''Tavs Dārzs'' atklāja botāniskā dārza pārstāve Lāsma Semerova, šobrīd stikla pilī ziedēšanas iznācienam gatavojas alvejas, Tropu zālē kafijkoks pamazām nogatavina pupiņas, bet aiz stikla var vērot ne mazāk krāšņās ciklamenas un kastītēs jau glīti sapiķēta atraitnīšu jaunā paaudze, kas vieš pirmās pavasara dvesmas.

Oranžērijā šobrīd apskatāma amizanta čiekuru izstāde, kurā var redzēt ap 50 dažādiem čiekuru eksemplāriem, kas ievākti tepat pie mums un atvesti no tāliem ceļojumiem.

Oranžērija pirmdienās, otrdienās slēgta, pārējās dienās atvērta no pulksten 9 līdz 18.

Fotopastaiga pa botānisko dārzu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!