Foto: Shutterstock
Cilvēks, kas izgudrojis pergolu un dārza arku, noteikti bijis īstens romantiķis. Vai tā būtu lielāka vai mazāka, apaudzēta ar rozēm vai vīnstīgām, jebkurā dārzā šis elements piešķir īpaši romantisku noskaņu.

Šos dārza arhitektūras elementus izmanto kā vīteņaugu balstus vai kā atdalošus elementus teritorijā. To materiāli var būt dažādi – koka, metāla u.c. Ar pergolu palīdzību var aizsegt nepievilcīgus skatus dārzā vai atdalīt kādas zonas, piemēram, saimniecisko no dekoratīvās. Arkas vairāk kalpo dekoratīviem nolūkiem – tā izceļ ieeju dārzā vai lapenē, mājaslapā raksta ''Jaunbērzi'' ainavu arhitektūru speciālisti. Kas attiecas uz augiem, kas piemēroti šādu elementu apzaļumošanai, izvēles iespējas ir visai plašas. Te var izpausties pēc sirds patikas, sākot ar rozēm, efejām, vīnogulājiem, filadelfiem, pelargonijām un citām krāšņumpuķēm ar tendenci vīties, plesties vai augt nokareni. Vīteņaugus, kas labi derēs arī pergolām, arkām un citu dārza elementu apaudzēšanai, iepazīsti šeit.

Ja meklē interesantus piemērus, no kuriem smelies iedvesmu sava dārza elementa izveidē, lūko gaumīgi īstenotus šedevrus bildēs.

A post shared by Lauren Azurin (@laurenazurin) on Oct 14, 2016 at 7:28am PDT

A post shared by Christin (@corneliasverden) on Jul 20, 2017 at 9:54pm PDT

A post shared by Nina Mlk (@nina30may) on Jul 20, 2017 at 8:20am PDT

A post shared by Emilie Vriens (@little_rebel_98) on Jul 21, 2017 at 12:45am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!