Foto: Publicitātes foto
Kad dārzi un apstādījumi zied un zaļo pašā pilnbriedā, daudzviet Latvijā noris sakoptāko un skaistāko īpašumu noteikšana. Par sakoptākās lauku sētas titulu cīnījušies arī Raunas novada iedzīvotāji, un te tie ir – seši daiļdārzi uz goda pjedestāla ''Tavs Dārzs'' lasītājiem.

Kā stāsta Raunas novada daiļdārzniece Anita Lubūze, pagājušajā gadā no 11. līdz 15. jūlijam Raunas novadā (Raunas un Drustu pagastos) norisinājās "Konkurss par Raunas novada sakoptāko sētu 2016". Tajā piedalīties varēja ikvienas novada iedzīvotājs, kas lepojas ar skaisti sakopto vidi. Vai tā būtu darba vide, lauku sēta, uzņēmuma teritorija vai daudzdzīvokļu mājas pagalms, iespēja bija ikvienam palepoties ar savu veikumu.

Konkursa galvenais uzdevums bija izvirzīt sakopotākās sētas 2017. gada visas Latvijas puķu draugu saietam Raunā. Tādēļ netika dalītas vietas, bet gan atzīmēti un izcelti skaistākie un sakoptākie dārzi. Tagad, kad īpašumi novērtēti, balvas izdalītas un apbalvošana notikusi, tos ir iespēja aplūkot arī ''Tavs Dārzs'' lasītājiem.

Foto: Publicitātes foto

Vērtēšanas komisija piecu cilvēku sastāvā apskatīja pieteiktos Raunas un Drustu pagastu dārzus un secināja, ka novadā izsenis ļaudīm patīk dzīvot sakoptā vidē. Interesanti, ka daudzveidīgais reljefs diktējis savus nosacījumus daiļdārzu izveidē, tādēļ lauku ainaviskie dārzi ir plaši ar lielākām augu grupām un dažādiem elementiem, bet centra ģimenes māju apstādījumi kompaktāki, veidoti spēlējoties ar augu krāsām un oriģinālām idejām.

Dārzu saimnieki arvien domā, mācās, skatās citu pieredzi, iepazīst jaunus augus, lai pēc tam savus sapņus un idejas realizētu košās dobēs, kā arī interesantos dārza elementos.

Foto no Raunas novada sakoptākajiem daiļdārziem 2016:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!