Foto: Antra Oša/Artūrs Daukulis
Ikkatram vajadzīga iedvesma, lai atgādinātu sev, ka viss ir iespējams, un ir tikai jāgrib un jādara! Tieši tāpēc ''Tavs Dārzs'' aizvadītajā gadā viesojās pie dažādiem dārzu saimniekiem, lai ikkatrs varētu atrast kaut kripatiņu iedvesmas, kaut ko iemācīties no citiem vai vienkārši priecātos par to, ko kāds paveicis.

Kad pašam rokas nolaižas un šķiet, ka darbam nav gala, un visu izdarīt ir neiespējami, vajag atvilkt elpu, apstāties, uz brīdi novērtēt to, kas ir, un uzņemt jaunus spēkus. Kas attiecas uz dārza plānošanu, labiekārtošanu, atjaunošanu vai uzturēšanu, varam palīdzēt ar citu pieredzes stāstiem.

Vieni bez jebkādām zināšanām sākuši audzēt visu iespējamo, pārbaudot dažādu svešo un eksotisko augu sēklas un nonākot līdz reto augu kolekcionāriem. Vēl kāds savu dārzu veidojis pēc sapņa vīzijas, radot savu džungļu oāzi pēc iekšējām sajūtām, nevis priekšrakstiem grāmatās. Bet kāds cits nācis pie apskaidrības, ka dārzs ir miera osta, nevis vieta, kur "vergot", tāpēc tur aug tikai tas, kas neprasa visu brīvo laiku un enerģiju.

Stāsti ir ļoti dažādi, bet katrā no tiem var atrast ko pamācošu, iedvesmojošu un interesantu. Un kamēr vēl dārzs snauduļo un gaida, kad daba modīsies, varam smelties piemēru, kalt plānus, lai jau pavasarī ķertos pie darba un radītu savu īpašo miera ostu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!