Tā kā šogad vasaras sākums ir diezgan vēss, tad peonijas savu krāšņumu atrāda vēlāk nekā ierasts, taču, neskatoties uz to, ir arī labā ziņa – peoniju ziedēšana ir novērojama ilgāk. Kalsnavas arborētumā Madonas novadā pieejama viena no lielākajām publiski pieejamām peoniju kolekcijām Baltijas valstīs, tāpēc ir vērts turp doties, lai par bagātīgo krāšņumu pārliecinātos katrs pats.

Ne velti Kalsnavas arborētums (koku, krūmu un liānu kolekcija) tiek dēvēts par trešo botānisko dārzu, jo tas apbur apmeklētājus ar izsmalcināto augu kolekciju teju katrā gadalaikā, taču šobrīd tur vērts doties tieši peoniju dēļ.

Peonijas ir ideāli piemērotas Latvijas klimatam, jo tās ļoti labi pārziemo un neizsalst zemā temperatūrā, turklāt bez pārstādīšanas vienā vietā var augt pat vairākus gadu desmitus.

Šobrīd Kalsnavas aborētumā apmeklētājiem ir iespēja izstaigāt peoniju dārzu un aplūkot 170 peoniju šķirņu, kas veido lielāko peoniju kolekciju Latvijā.

Tā kā kolekcijā ziedu krāšņums novērojams, sākot no viegli rozā un beidzot ar tumši sarkaniem ziediem, tad par dažādību šeit nudien nevar sūdzēties.

Starp citu, te var apskatīt dažādus retumus, piemēram, tulpju koku (Liriodendron tulipifera L.), Virdžīnijas sniegpārslu koku (Chionanthus virginicus L), Kobus magnoliju (Magnolia kobus DC).

Arborētums ar savu krāšņumu uzrunā gan lielus, gan mazus un, ierodoties ekskursijā, šo krāšņumu varam vērot un izzināt, vienkārši pastaigājoties vai arī speciālista – gida pavadībā.

Darba laiks:
O, T, C, Pk, S: 10.00 – 17.00
Sv: 10.00 – 15.00

22., 23. un 24. jūnijā slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!