Foto: Privātais arhīvs
Arvien vairāk pēdējā laikā gan pārdošanas vietās, gan arī sociālajos tīklos parādās ilgi gaidītās odziņas, kas palīdz atplaukt smaidā gandrīz katram indivīdam. Uz lauka audzētās Latvijas zemenes ir klāt! Laiks uzņemt vitamīnus un ēst zemenes uz nebēdu.
Foto: Privātais arhīvs

Pirmā zemeņu raža, kura audzēta siltumnīcas apstākļos, tika nolasīta jau maija sākumā, taču šobrīd varam sākt priecāties un baudīt ogas, kas audzētas uz lauka un ievāktas lielākos apmēros. Par pirmajām šī gada siltumnīcā audzētajā zemenēm Latgales pusē vari lasīt šeit.

Foto: Privātais arhīvs

Kā "Tavs Dārzs" stāsta Dobeles novada piemājas saimniecības "Ķirškalni" pārstāve Anda Ķikute, sezonas sākumā daudzi pircēji neizrāda interesi par Latvijas zemenēm, jo cena, salīdzinot ar grieķu vai poļu ogām, ir krietni augstāka. "Lai arī daudziem zemenes kārojas, viņi izvēlas vēl kādu nedēļu paciesties līdz cena kritīsies, taču tie, kuri tomēr nopērk kaut pāris gramus, vairs negrib skatīties uz ievesto zemeņu pusi. Viņi nākamajā dienā ir klāt jau ar lielāku groziņu!"

Foto: Privātais arhīvs

Ķikute skaidro, ka šogad ražas laiks sākās gandrīz nedēļu vēlāk nekā citus gadus, un apjomi uz citu gadu fona ir salīdzinoši mazāki: "Likās, ka pavasaris būs agrs, tomēr pēc pāris nedaudz siltajām dienām iestājās ļoti auksts laiks, un maijs gan mūs, gan zemenes pārsteidza ar stiprām salnām un sniegu."

Foto: Privātais arhīvs

Viņa piebilst, ka cenu amplitūda šīm pašmāju ogām šobrīd ir diez gan liela: "Centrāltirgū iespējams atrast Latvijas zemenes gan par 15, gan 7 eiro kilogramā." Vairāk par zemeņu piedāvājumu Centrāltirgū lasi šeit.

Foto: Privātais arhīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!