Nacionālā botāniskā dārza jaunā oranžērija ir vasarīga oāze, kurā augi zaļo un zied visu gadu arī tad, kad ārā diena sarukusi līdz dažām stundām un sācies viens no tumšākajiem gadalaikiem. Piedāvājam ielūkoties Nacionālā botāniskā dārza krāšņumā, kas baudāms Salaspilī šobrīd.

Šī gada nogale atnākusi ar vēl nepieredzētu aloju ziedēšanu jaunajā oranžērijā, kam nu jau piebiedrojušās karaliskās strelīcijas. Silto subtropu zālē augļus briedina pomelo, zied citronu koki un iekrāsojas dzelteni to augļi. Tāpat pamazām nogatavojas arī šī gada pirmais greipfrūts ar izteikti spēcīgu un reibinošu smaržu, bet tropu zālē briest papaijas raža un nogatavojusies biešveida cifomandra. Jauno oranžēriju par gana labu atzinušas arī baseinos dzīvojošās zelta zivtiņas, kurām pavisam drīz varētu parādīties kārtējais ģimenes papildinājums.

Portāls Tavsdarzs.lv iesaka pastaigāties pa visām četrām apmeklētājiem paredzētajām zālēm, caurstaigājot arkveidā eksponētos vīteņaugus. Katram no tiem ir savs vīšanās veids un ritms, kas netieši atgādina par aristrokrātiskajiem dārziem. Daudzi no ziedošajiem augiem ir pamanāmi uzreiz, citu augu ziedi saskatāmi vien nesteidzīgu un vērīgu pastaigu laikā.

Nacionālā botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova portālam atklāja, ka 5. decembrī oranžērijas 2. stāvā tiks atklāta jauno mākslinieku izstāde ''Slēptā svētā vieta''. Izstādes darbi tematiski sasaucas ar oranžēriju kā vienmēr zaļojošu un radošu vietu, tāpēc interesenti aicināti doties uz Salaspili baudīt dabu un mākslu vienviet. Vairāk informācijas par izstādi uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!