Foto: Publicitātes foto
Latvija nudien ir pilna čakliem un izdomas bagātiem cilvēkiem - to pierāda arī konkursa ''Lielvārdes novada sakoptākā sēta" laureāti.

Kā ''Tavs Dārzs'' atklāja vērtēšanas komisijas pārstāve un ainavu arhitekte Dace Skrūzmane, šogad konkursam tikuši pieteikti 27 īpašumi, kuros saimnieki un iedzīvotāji izmantojuši radošu pieeju, lai padarītu vidi pievilcīgu un neatkārtojamu.

Lai noteiktu, kura sēta ir skaistākā un sakoptākā, vērtēšanas komisija vērtēja pēc vairākiem kritērijiem – teritorijas kopskats (īpašuma nosaukuma noformējums, pasta kastīte, nožogojums), teritorijas funkcionālais plānojums, sakoptība, dekoratīvo stādījumu koncepcija un kvalitāte/kompozīcija, ēkas sakoptība, arhitektūras mazās formas un citu elementu izvietojums, īpaši vides dizaina/teritorijas labiekārtojuma risinājumi.

Sirsnīgas un aizkustinošas bija sarunas ar īpašniekiem par to, cik daudz spēka un izdomas ir ielikts, labiekārtojot savas mājas apkārtni. Ikkatrā sētā ielikta mīlestība pret zemi un augiem, un katrs rada tieši tādu vidi, kādā pašam patīk dzīvot un strādāt. Šo saimniecību pievilcība slēpjas ne tikai krāšņās puķu dobēs un nopļautos mauriņos, bet pašu saimnieku vienkāršībā, laipnībā, viesmīlībā un pozitīvajās emocijās.

Starp laureātiem fotogalerijā var novērtēt titula ieguvējus šādās nominācijās: "Sakoptākā dzīvojamā māja", "Sakoptākā lauku viensēta", "Sakoptākā daudzdzīvokļu māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!