Foto: DELFI
Gluži vai neticama šķiet doma, ka ziemā var izaudzēt kraukšķīgus gurķus un sulīgus tomātus. Izrādās, ka var, taču tas, kā to dara, krietni atšķiras no tā, ko ierasts redzēt piemājas dārziņā. Speciālās siltumnīcās, ar īpašām tehnoloģijām, mākslīgo apgaismojumu un mēslojumu, kas tiek "padots pa sistēmu", atgādina laboratorijas cienīgus skatus.

Lai arī vasaras mums ir tik garas, cik tās ir, tas nenozīmē, ka vasaras garšu nevar saņemt arī ziemas sezonā. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, gudrajiem prātiem un čaklajām rokām, ir gana daudz audzētavu, kur gurķus un tomātus izdodas izaudzēt arī ziemā. Pārlapojot ''Tavs Dārzs'' arhīvu, atradām pat vairākus stāstus, kur var redzēt, kā braši gatavojas vasaras veltes īpašajos apstākļos.

Latgales saimniecībā ''Mežvidi'' zem viena jumta aug 12 500 tomātu stādu, savukārt stāstos par Mārupes siltumnīcām var salīdzināt, kādos apjomos un tempos gurķu ražu ieguva 2014. gadā un kādas tehnoloģijas nākušas klāt 2016. gadā. Interesantas bildes un fakti atklājas arī stāstos par audzētavu Getliņos, kur nodrošina tomātu ražu no novembra līdz pat nākamā gada augusta nogalei. Savā pieredzē dalās arī kāda saimniecība Madonas novada Barkavā, kur gurķus stāda vēl padomju laikā celtajā siltumnīcu kompleksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!