Tērvetes lauku mājās ''Dzintarlāči'' ierīkots krāšņs tulpju dārzs, kuru nu jau ceturto gadu ir iespēja aplūkot ikvienam pilsētas viesim. Tulpju dārza saimnieks Gundars Lācis lepni stāsta par jauno dzīves sākumu ar tulpju ziedēšanas sagaidīšanu un neskopojas arī ar šo ziedu audzēšanas padomiem.
Krāšņā tulpju dārza saimnieks Gundars Lācis stāsta, ka nu jau ceturto gadu laipni gaida viesus savās lauku mājās ''Dzintarlāči'', lai varavīksnes krāsu paleti dabā varētu izbaudīt ikviens interesents. Viesu sagaidīšana tulpju dārzā sakrīt ar Tērvetes tūrisma sezonas atklāšanas svētkiem, tāpēc par apmeklētāju trūkumu saimnieks nesūdzas.
''Ne vienmēr mūs ir lutinājuši laika apstākļi, jo tos ir grūti iepriekš prognozēt, taču šogad svētki sakrīt arī ar krāšņo tulpju ziedēšanas laiku,'' uz Tērveti aicina Gundars.

Vaicāts par to, kāpēc gan dārzā izvēlēts audzēt tieši tulpes, Gundars stāsta, ka šie ziedi ir pirmais krāsu sprādziens pēc pelēkās un vienmuļās ziemas, tāpēc tulpes allaž sajūsmina un aizkustina ar savu krāšņumu. Tā kā ar tulpju audzēšanu aizraujas teju ikviens, kam ierīkots kaut neliels dārza pleķītis, vaicājam Gundaram viedos padomus tulpju audzēšanā.

''Galvenais padoms jebkuru puķu un krāšņumaugu audzēšanā ir piešķirt visam mīlestību, jo augi jūt ar kādām rūpēm mēs tos iestādām un apčubinām,'' stāsta Gundars.
Protams, ir liela atšķirība tam, vai tulpes tiek audzētas mazā dārziņā vai lielā laukā, tomēr pāris nianses var ievērot jebkurš. Pirmkārt, tulpes jāstāda septembrī vai oktobrī trīs sīpolu dziļumā zem zemes. Nevajadzētu tulpes stādīt mitrās vietās, jo tad tās pavasarī var neizaugt vai būt uzņēmīgas pret puvi. ''Katram savā dārzā es ieteiktu pamēslot ar kādu komplekso pavasara mēslojumu, lai nebūtu jāapgrūtina sevi ar dažādu mēslojumu izmantošanu. Tulpes skaistuma dobēs iesaku izrakt katru trešo gadu, jo tad tās zied viskrāšņāk. Daudziem puķu mīļiem lielākā liksta ar tulpēm ir nevis slimības, bet gan grauzēji, taču arī ar tiem var cīnīties. Bieži vien kurmji izveido alas, pa kurām tad arī grauzēji apgrauž sīpolus, tādēļ ir vērts mēģināt stādīt tulpes speciālos grozos, kur tām nekas nekaitēs,'' ar padomiem dalās Gundars.

Krāšņos tulpju dārzus Tērvetē var doties lūkoties 16.maijā, kad pilsētā norisināsies tūrisma sezonas atklāšanas svētki ar dažādām aktivitātēm. Šajā dienā būs pieejams arī jaunākais tulpju katalogs, lai nepacietīgāki dārzkopji varētu jau laikus iegādāties tulpju sīpolus.

2017. gadā Tulpju svētki notiks 13. un 14. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!