Foto: Kadrs no "Youtube" video
Pasakainais parks "Dārzi pie līča" ("Gardens by the Bay") Singapūrā ir apbrīnas vērts, jo tajā ir vairāk nekā miljons augu, gigantiski koki 18 metru augstumā, kā arī biokupoli ar tropu mežiem un ziediem. Pašlaik vienā no ziedu kupoliem ("Flower Dome") ir apskatāma vairāk nekā 10 tūkstošu liela saulespuķu plantācija.

Kā vēsta informācija dārzu mājaslapā, dzelteno augu bagātība vērojama no augusta beigām, bet 21. oktobrī būs pēdējā diena, kad tos varēs aplūkot. Kopumā ziedu kupolā ir aplūkojami vairāk nekā 10 tūkstoši vismaz 40 dažāda izmēra un šķirņu saulespuķu.

Krāšņajam saulespuķu dārzam par pamatu ņemts slavenais stāsts par burvi no Oza zemes, kurš pa dzeltenajiem ķieģeļiem bruģēto ceļu devās uz Smaragda pilsētu. Izstādes organizatori esot nedaudz interpretējuši dzelteno ceļu, kas dārzā tapis par dzelteno saulespuķu ceļu. Lai neliktu vilties apmeklētājiem, dārzā ir pils, kā arī tajā var sastapt iemīļotos varoņus, piemēram, meitenīti Dorotiju, viņas sunīti, bailīgo lauvu, kā arī citus tēlus.

Dārzā aplūkojama milzu saulespuķe "Russian Mammoth", kas var sasniegt četru metru augstumu, tumši sarkanā saulespuķe "Moulin Rouge", kas var izaugt pat divu metru garumā, rozā un dzeltenajos toņos esošā saulespuķe "Strawberry Blonde", dzeltenajos un sarkanajos toņos esošā saulespuķe "Florenza", kā arī saulespuķe "Teddy Bear", kurai ir bagātīgs zieds, kā arī vēl citas saulespuķes. Dažas no saulespuķēm ir no Malaizijas, bet aptuveni 2000 izaudzētas turpat dārzos.

Plašāk par futūristiskajiem līča dārziem Singapūrā vari izlasīt šajā rakstā.

Ieskats izstādes apmeklētāju publicētajās bildēs un video ar krāšņajām saulespuķēm:

View this post on Instagram

A post shared by Hin Yeung (@hin.yeung) on Oct 11, 2018 at 4:14am PDT

View this post on Instagram

A post shared by @vannniiiiii on Oct 11, 2018 at 4:22am PDT

View this post on Instagram

A post shared by LING WEI🌹 (@lingweiix) on Oct 4, 2018 at 5:03am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Darwin Louis Baetiong 🇵🇭 (@dar.ventures) on Oct 11, 2018 at 4:12am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Hollie Brown (@holliebrown07) on Oct 11, 2018 at 1:30am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Elke Stadler (@funniehill) on Oct 10, 2018 at 7:28pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!