Foto: Publicitātes foto
"Mēs savu sētu kopjam savam priekam, nevis viesiem vai žūrijai!" atzīst katrs sakopto sētu saimnieks, pie kuriem ciemojās konkursa "Sakoptākā Kuldīgas novada lauku sēta 2016" žūrijas komisija.

Katrā sētā, katrā saimniecībā ir sava pieeja, metode un skaistuma izpratne, kā sētu padarīt pievilcīgu un neatkārtojamu. Braucot no sētas uz sētu, žūriju pārsteigušas izravētās puķu dobes ar gaumīgiem augu un krāsu salikumiem, iekoptie sakņu un dārzeņu dārzi, kā arī appļautās piebraucamo ceļu malas. Vērtētāji atzīt, ka saimniecību pievilcīgu rada ne tikai krāšņās puķu dobes un gludi nopļautie mauriņi, bet paši saimnieki ar savu vienkāršību, laipnību, viesmīlību un pozitīvajām emocijām, ''Tavs Dārzs'' stāsta Kuldīgas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Žūrijas komisija, lai noteiktu, kura sēta ir skaistākā un sakoptākā, vērtējusi pēc vairākiem izvirzītiem kritērijiem – kārtība puķu dobēs, augu daudzveidība un ekoloģiskā saderība, māju nosaukumi, karogu masti, tehnikas un lopu novietnes, taciņu un celiņu stāvoklis, kas veido vienotu kopumu.

Saimniecības tiek vērtētas trīs grupās – piemāju saimniecības, zemnieku saimniecības un daudzdzīvokļu māju teritorijas. Tas zināmā mērā atvieglo žūrijas darbu, jo katras saimniecības īpašnieki piedāvā atšķirīgu un savu skatījumu par skaisto un sakopto.

Lai arī sakoptākā lauku sēta vēl nav noteikta, jo to uzzinās 1. oktobrī, līdz tam ikvienam ir iespēja ielūkoties dārzos, kuros viesojās žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!