Foto: morgueFile
Ar aromātisku un krāsainu augu palīdzību dārzu var padarīt par īstu paradīzi. Izvēloties ziedošos augus, jāseko līdzi tam, lai krāsas būtu gan saskanīgas, gan kontrastējošas ar citiem augiem, ļaujot dārzā valdīt nebeidzamai krāsu simfonijai.

Jo mazāks un noslēgtāks dārzs, jo spēcīgāk jūtama ziedu smarža - īpaši siltos vasaras vakaros, pēc negaisa, lietus vai ikvakara dārza laistīšanas.

Lai par vasaras dārza smaržu varētu priecāties gan mājās, gan pagalmā, pie logiem var stādīt rozes, peonijas un lefkojas, dobju apmalēs sēt matiolas vai rezēdas. Mājas fasādes priekšā stādītās lilijas, hiacintes un narcises var ienest arī mājās un salikt vāzēs, piepildot ar reibinošo smaržu viesistabu vai dzīvojamo istabu. Praktiska ideja - virtuves logu tuvumā stādīti un sasēti aromātiski garšaugi.

Dārza ainavu var papildināt arī ar dekoratīviem krūmiem, kuri ne tikai tikai labi izskatās, bet ziedēšanas laikā arī brīnišķīgi smaržo. Piemēram, ceriņi, jasmīni, filadelfi, un irbenes, kā arī spirejas.

Svarīgi arī paturēt prātā to, ka izvēlētajiem augiem kompozicionāli vajadzētu būt saskanīgiem arī krāsu ziņā, turklāt vispārējo dārza noskaņu var mainīt, izvēloties noteiktas krāsas.

Ēnainas vietas dārzā atdzīvinās dzeltenā - saules krāsa. Lai panāktu vieglu un gaisīgu noskaņu, apstādījumus papildina ar augiem, kam ir pelēka vai sudrabaina lapotne. Savukārt, ja vēlas radīt noslēpumainu gaisotni, izvēlas dažādu toņu sarkanus ziedus ar tumši zaļām lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!