Foto: Shutterstock
Cītīgākajiem dārza darbu darītājiem neparastu puķu dobju veidošana ir sava veida azarts, lai varētu pierādīt savas radošuma spējas. Tiem, kam aptrūkušās idejas, kā puķu dobi var padarīt interesantāku un varbūt pat nedaudz mūsdienīgāku, aizņemies kādu no šīm idejām.

Puķu dobes dārzā var būt ļoti dažādas, tas galvenokārt ir atkarīgs no tā, kāda ir pati māja un kāds ir dārza iekārtojums. Lauku mājās piestāvēs kaut kas tradicionāls un latvisks, bet pilsētas dārzos var vairāk izpausties ar smalkākiem papildinājumiem, piemēram, krāsainiem spainīšiem, puķu kastēm un citiem drosmīgiem risinājumiem.

Viens no efektīvajiem puķu dobju izveides veidiem lauku mājā ir ar vecās ķerras izmantošanu. Tā izskatīsies ļoti efektīvi, ja tiks audzētas gan nokarenas puķes, gan kupli ziedošas, tādā veidā radot iespaidu, ka visa ķerra ir vienos ziedos.

Vienkāršākiem risinājumiem var tikt izmantota kāda bļoda, grozs vai lielāks trauks, kas vienlīdz labi izskatīsies gan pilsētas, gan lauku dārzā.

Drosmīgākie eksperimentētāji var izpausties ar puķu stādīšanu gumijas zābakos, spaiņos, laivās, koka mucās vai pat kādā nevajadzīgā senatnīgā zupas katlā, ko liek uz ugunskura.

Nevajadzētu aizmirst par klasiski skaistajām akmeņdobēm, kad pat neiespējamos apstākļos skaisti zied krāšņi ziedi starp akmeņiem, bet vīnstīgas joprojām nav zaudējušas savu aktualitāti audzēšanai uz arkām vai pat mājas sienas.

Kas attiecas uz augu izvēli, arī šeit izvēles iespējām nav robežu. Viss ir atkarīgs no tā, kādas puķes katrs pats vēlas, tad arī var pielāgot vēlamos apstākļus auga augšanai. Centies realizēt idejas, respektējot auga prasības un nepieciešamos apstākļos, piemēram, nokarenas puķes stādīt iekarināmos traukos vai podos, bet zemus stādus ne pārāk dziļos risinājumos. Vajadzētu ņemt vērā, lai auga saknes elpotu un ūdens neuzsūktos apakšā, tāpēc vislabāk izmantot risinājumus ar izveidotiem drenāžas caurumiem. Protams, ir arī tādi augi, kuriem tas nav nepieciešams, bet tādā gadījumā tās būs zemas puķes, kas nepieprasa daudz vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!