Foto: Shutterstock
Dārza darbu saraksts pirmajai maija mēneša darba nedēļai liecina, ka ir gana daudz darāmā ne tikai dobēs, bet arī pagalmā un siltumnīcā.

5.–7. maijs. Ziedu dienas (sākot no 5. maija dienas vidus).

Foto: Shutterstock

Stāda kāpostus un ziedkāpostus. Sēj vai pārstāda salātus. Atkārtoti sēj rukolu. Sēj spinātus, skābenes, mizunu un citus zaļumus, arī dilles, baziliku un pārējos garšaugus. Stāda sīpolus lokiem, kā arī kāpostu, puravu, lapu un kātu seleriju dēstus, sparģeļus, rabarberus. Sēj lapu bietes – mangoldu. Ja augsne ir pietiekami mitra, var ierīkot jaunu zālienu. Stāda kokus un krūmus. Laista, mēslo un pārstāda telpaugus.

8.–9. maijs. Augļu dienas.

Foto: Shutterstock

Stāda augļu kokus un ogulājus. Plēves siltumnīcās izstāda tomātus, gurķus, melones, arbūzus un papriku. Kasetēs vai podiņos sēj gurķus, bet lielākos podiņos – ķirbjus dēstiem, lai vēlāk izstādītu uz lauka. Dobēs sēj zirņus un pupas. Cūku jeb lauka pupas labi aug kopā ar kartupeļiem vai tuvu tiem. Ābelēm un bumbierēm veido vainagus. Pārbauda ābeļu un bumbieru zarus. Ja labi atlobās miza un ir sagatavoti potzari, šo koku vainagā var iepotēt citas šķirnes potzarus. Zemenēm un avenēm dod virsmēslojumu.

10.–11. maijs. Sakņu dienas.

Foto: Scanpix

Sēj bietes, burkānus, redīsus, pastinakus, sakņu pētersīļus. Stāda sīpolus, vasaras ķiplokus un kartupeļus. Vēl var paspēt iesēt kāļus un melnsaknes, kā arī ātraudzīgos redīsus. Apstrādā augsni, ravē un rušina. Ierok sētām stabus, planē un nostiprina nogāzes, veido un klāj celiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!