Foto: Publicitātes foto
Košas un krāšņas puķu dobes, gludi nopļauti un rūpīgi kopti mauriņi, gaumīgi atjautīgas dekorācijas un pozitīvi noskaņoti saimnieki - apmēram tā īsumā varētu aprakstīt Mārupes novada skaistāko dārzu konkursu, kurš tuvojas noslēgumam - 15.novembrī, valsts svētku sarīkojumā, tiks atklāts, kurš no deviņiem konkursam pieteiktajiem dārziem būs ieguvis titulu "Mārupes novada daiļdārzs 2014".

Neraugoties uz salīdzinoši zemo atsaucību, skaistāko dārzu konkursu, kurš novadā tika rīkots pirmo reizi, plānots rīkot arī turpmāk, jo Mārupes novadā ir ne mazums iekoptu, apkārtējo acis priecējošu un iedvesmojošu īpašumu, portālam Māja&Dārzs stāsta Mārupes novada domes pārstāve Kate Nītiņa. "Ceram, ka konkurss izveidosies par labu tradīciju un veselīgas konkurences vārdā dalībnieku pulks augs arvien lielāks!".

Skaistākā dārza konkursam mārupieši tika aicināti pieteikt savus daiļdārzus pie privātmājām, iekoptus apstādījumus un terases pie daudzdzīvokļu mājām, mazdārziņus, kā arī uzņēmumu, iestāžu un organizāciju objektus. Konkursam kopumā tika pieteikti deviņi īpašumi, kurus žūrijas komisija vērtēja pēc tādiem kritērijiem kā saimnieku pašu ieguldījums daiļdārzu veidošanā un uzturēšanā, apstādījumu kompozicionālais risinājums, oriģinalitāte, kopšanas kvalitāte un atstātais kopiespaids. Kurš no deviņiem dārziem būs uzvarētājs? To uzzināsim novembra vidū, bet tagad varam kaut nedaudz iejusties žūrijas lomā, aplūkojot fotogrāfijās pieteiktos dārzus, priecājoties par izdarīgiem un čakliem saimniekiem un krājot idejas un iedvesmu nākamajai dārza sezonai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!