Foto: Shutterstock
Mauriņa pļaušanas sezona nudien vairs nav aiz kalniem, tāpēc daļa noteikti gatavojas šī procesa atvieglošanas ierīces iegādei. Pļaujmašīnas nudien ir dažādas, taču tās visas vieno dažādi simboli un cipari, kas var nedaudz mulsināt potenciālos pircējus. Šie skaidrojumi palīdzēs orientēties piedāvājumā, lai būtu vieglāk saprast piemērotāko pirkumu.

Svarīgi ikvienam potenciālajam mauriņa pļaujmašīnas pircējam apzināties, ka šie simboli nav paredzēti prāta mulsināšanai, bet gan svarīgu parametru apzīmēšanai. Protams, piedāvājumā vienmēr var palīdzēt pārdevējs vai konsultants, bet, ja gribās pašam lēni un nesteidzīgi iepazīt piedāvājumu, skaidrojums var palīdzēt. Skaidrojumi, simboli ir daudz dažādi, taču populārāko ražotāju grupu produktiem tie ir vienojoši. Sekojošie simboli attiecas uz MTD un CUB CADET grupas ierīcēm, taču arī citām tādus apzīmējumus var ieraudzīt.

Modeļu nosaukumā ietverti ne tikai burti, bet arī cipari, kas noteikti nav nejauši virknējumi, bet gan ļoti konkrēti apzīmējumi. Piemēram, modeļa CC 46 SPBV HW pirmie burti nozīmē ražotāju, nākamais skaitlis apzīmē pļaušanas platumu, bet pārējie burti ražotāja ierīces tehniskos parametrus dzinējam un riteņiem.

Galvenās atpazīšanas zīmes:

P – stumjama pļaujmašīna
SP – pašgājējs
E – elektriskais starts
B - Briggs&Stratton dzinējs
K - Kawasaki vai Kohler dzinējs
HW – augstie riteņi
V – maināms ātrums
M – mulcēšana

Bez šiem skaidrojumiem, svarīgi ievērot arī citus tehniskos parametrus, kas var ietekmēt pļaušanas procesa ērtību. Ne viens vien ir atzinis, ka pašgājēja pļaujmašīnas ir ļoti ērtas, jo tās padara pļaušanu daudz vienkāršāku pat uz nelīdzenas virsmas. Tikpat svarīgi ievērot, lai pļaujmašīnas augstums būtu regulējams un pielāgojams mauriņam. Ja pļaušanas laukums ir nelīdzens un bedrains, tad svarīgi, lai pļaujmašīna būtu aprīkota ar lieliem aizmugurējiem riteņiem, kas palīdzēs pārvarēt grūtākus šķēršļus ar līdzenām kustībām.

Rakstā izmantota informācija no portāla www.darzatehnikaseksperti.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!