Šosestdien un svētdienas rīta cēlienā vajadzētu darboties ar augiem, kam galvenais labums ir lapās. Vāc garšaugu jaunos, spēcīgos dzinumus, tas jāizdara pirms ziedēšanas. Plūc skābeņu lapas - tās labi garšo ne vien zupā, bet arī svaigas pie dažādiem salātiem. Ziemas krājumiem garšaugus un skābenes vislabāk saldēt.

29. maija pēcpusdienā un 30. maijā dārzā var stādīt siltumprasīgo ķirbjaugu dēstus - gurķus, ķirbjus, cukini kabačus, patisonus, tāpat arbūzus un melones (tās gan drošāk audzēt zem seguma, bet karstā vasarā ienāksies arī ārā). Tie, kuri meklē ko neparastāku, droši vien izaudzējuši kivano, kavbūžu un lagenāriju dēstus, tagad tie jāstāda dārzā. Sēj gurķus, pupiņas, cukurzirņus.

31. maija pēcpusdienā var sēt rāceņus, galda bietes. Retina un stāda kāļus. Ja vēl nav iestādīti kartupeļi, šajā otrdienas pievakarē ir pēdējais laiks to izdarīt.

1. un 2.  jūnijs Saules aptumsuma dēļ (Latvijā tas nebūs novērojams), kā arī tukšā Mēness dēļ nav visai piemērots sēšanai un stādīšanai, bet der dārza sakopšanas darbiem. Ravē, rušina rindstarpas stādījumos. Ja nepieciešams, var norakt krokusu, sniegpulkstenīšu un citu agro pavasara sīpolpuķu sīpolus.

3. jūnijā, sākot no desmitiem rītā, var nodarboties ar puķu (piemēram, flokšu, mārtiņrožu) pavairošanu, izmantojot galotnes spraudeņus. Var ņemt arī dekoratīvo krūmu spraudeņus, iepriekš gan jānovērtē, vai tie vēl nav par jēliem, lai sekmīgi apsakņotos.

Šonedēļ ziedu dienas ilgst līdz 5. jūnija pusdienlaikam. Stāda dobēs samtenes, begonijas, balzamīnes un citas salnu bailīgas vasaras puķes. Stāda ziemā potētās rozes un apsakņotos vīnogu spraudeņus. Sēj kāršrozes ziedēšanai nākamajā vasarā. Vāc ārstniecības augus.

5. jūnija pēcpusdienā pļauj zāli. Nedrīkst pļaut pārāk zemu, jo sausā laikā šāds zāliens var panīkt, dodot vietu sūnām, kas ir izturīgākas. Stāda arī vidēji vēlos galviņkāpostus, rožkāpostus, lapu kāpostus, ziedkāpostus. Sēj salātus, garšaugus, spinātus, skābenes. Pārstāda telpaugus. Laista augus segtajās platībās un citur, kur tas nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!