Foto: F64
15 maijs šogad nav vēlīgs dārza darbiem, labāk to veltīt atpūtai.

16. maija rīta stundās vēl var sēt un apkopt sakņaugus, bet pārējā dienas daļā kā arī 17. maijā (apmēram līdz trijiem pēcpusdienā) sēt, stādīt un kopt dārza puķes, jo tad ir ziedu dienas. Stāda ziedkāpostus un brokoļus. Vāc ārstniecības augus, piemēram, vilkābeļu un melnā plūškoka ziedus ārstnieciskām tējām. Savukārt pieneņu ziedu tēja noder zemeņu, galda biešu, gurķu un citu augu spēcināšanai. Tikko uzplaukušus pieneņu ziedus izkaltē, aplej ar verdošu ūdeni un 15 minūtes ļauj ievilkties. Iegūto izvilkumu lieto vājā koncentrācijā, pamatīgi atšķaidot ar ūdeni. Tāpat var izmantot arī pelašķu, kumelīšu, nātru, baldriāna ziedu tēju. 

Līdz nedēļas vidum, 18. maiju ieskaitot, ir ļoti piemērots laiks, lai dotu augiem papildmēslojumu - atšķaidītu vircu, norūgušus, atšķaidītus putnu mēslus, nezāļu raudzējumu.

17. maija pēcpusdienā, 18. un 19. maijā - lapu dienās - stāda kāpostus, lapu un kātu selerijas, puravus, sēj salātus, spinātus, skābenes, dilles un citus garšaugus. Vāc rabarberus. Ja kādā dārza vietā augustā paredzēts stādīt zemenes, bet augsne ir ļoti nezāļaina, to uzrok un zaļmēslojumam iesēj griķus. Pļauj zālienu, lai zāle labi sakuplotu.

20. un 21. maijs ir augļu dienas. Neapkurināmās siltumnīcā stāda gurķus, tomātus, papriku, baklažānus. Atklātā laukā sēj gurķus, kabačus, ķirbjus (labāk, protams, stādīt iepriekš izaudzētus dēstus). Vēl iespējams pārpotēt augļu kokus vainagā. Stāda zemenes.

22. maijā var stādīt kartupeļus un sīpolus. Sēj galda bietes, kāļus, pastinakus, melnsaknes, sakņu pētersīļus. Stāda sakņu selerijas, kolrābjus. Veido dārza celiņus, nostiprina nogāzes, būvē žogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!