Cik interesanti atklājumi var rasties, iepazīstoties ar to, ko liecina katra telpauga izvēle. Izrādās mēs katrs intuitīvi izvēlamies to augu, kas atbilst ne tikai noskaņojumam, bet arī personībai, tāpēc iepazīsties ar portāla housebeautiful.com apkopojumu un noskaidro, vai starp šiem ierindotajiem telpaugiem kāds ir tevis iecienīts un atbilst tavai personībai.

Fikusi

Fikusi ir daudz un dažādi, taču to ieviešana mājoklī nozīmē vien to, ka personība ir diezgan konservatīva un nemīl biežas pārmaiņas ne sadzīvē, ne personīgajā dzīvē. Šo augu cienītāji tiek dēvēti arī par nedaudz aizmāršīgiem, tāpēc arī tiek izvēlēti šie augi, kas neprasa daudz rūpju un zināšanu to audzēšanā, taču par to nepavisam nevar pārmest, jo telpaugu ieviešana jau vien liecina, ka mājīguma sajūta šai personībai tomēr ir nepieciešama.

Begonijas

Begonijas ir krāšņuma puķes ne tikai dārzā, bet vairums tieši šos augus izvēlas ieviešanai telpās, jo tās ilgi uzglabājas un ir viegli kopjamas. Šo telpaugu cienītāji tiek raksturoti kā romantiski cilvēki ar skaidri zināmu vīziju nākotnē. Interesanti, ka šiem cilvēkiem svarīgi ieviest krāsas gan apģērbā, gan interjerā, jo bez tām nešķiet sasniegta pati pilnība, un krāsai tiek pievērsta diezgan liela nozīme, tāpēc arī pašas begonijas vienmēr tiek izvēlētas spilgtākajos toņos.

Monstera

Vai nu tā ir nejauša sagadīšanās vai arī apzināta izvēle šim telpaugam par labu, bet šo augu cienītāji nereti tiek dēvēti par dramatiskiem cilvēkiem, jo dažkārt tieši ar šādu pieeju tiek pieņemtas dzīves situācijas, nedaudz pārspīlējot tās. Taču gluži tāpat kā auga iespaidīgais apjoms, arī tā aprūpētājam patīk dzīvi baudīt ar vērienu un tā, ka laimes sajūta plūst pāri malām.

Sukulenti

Foto: DELFI Aculiecinieks

Varētu domāt, ka sukulentus izvēlas visnesaimnieciskākie cilvēki, tomēr skaidrojums personībai ir pavisam pretējs, jo tieši šie cilvēki ir ļoti radoši un dažādu oriģinālu ideju meklējumos, tāpēc tie paši sukulenti tiek pasniegti ne tajos ierastākajos veidos. Sukulentu cienītāji tiek raksturoti kā ļoti atbildīgi cilvēki, kas vienmēr izpildīs doto solījumu.

Alveja

Foto: Shutterstock

Alvejas cienītāji tiek raksturoti kā atturīgi cilvēki, kas sākotnēji var šķist pat ļoti kautrīgi, taču vēlāk iepazīstot personību, atklājas daudz atklātāks iespaids. Šiem cilvēkiem, gluži tāpat kā pašai alvejai, piemīt spēja nomierināt apkārtējos, tāpēc draugi ļoti novērtē šī cilvēka uzticību un vēlmi palīdzēt, par to neko neprasot pretim.

Orhideja

Foto: stock.xchng

Viens no biežāk sastopamajiem telpaugiem, kas liecina vien par to, ka tā saimnieks ir klasiska stila piekrītējs, kas atzīst tīrību un kārtību, turklāt apkārtējie dažkārt var vien apbrīnot personības spēju ar visu tikt galā. Cilvēks orķestris, kas zina ko vēlas un kā to sasniegt.

Citrusaugi

Tie, kas mīl eksotiku un oriģinalitāti, nereti izvēlas telpās ieviest tieši citrusaugus, kas atgādina par sauli un siltumu jebkurā gadalaikā. Šiem cilvēkiem ir raksturīgi bieži kavēties atmiņās, atcerēties piedzīvoto, kā arī analizēt dažādas situācijas, kuras dažkārt ir grūti aizmirst.

Mākslīgie augi

Arī mākslīgie augi ļoti spilgti raksturo cilvēka personību, šajā gadījumā estētiķus, kuriem ir svarīgi mājoklī visam būt skaistam un perfektam, gluži kā tas prātā ir iepriekš vizualizēts. Tie, kas izvēlas mākslīgos augus, ciena elegantas un kvalitatīvas lietas, un tieši mākslīgie augi dažkārt spēj to sniegt, tāpēc tie tiek aizstāti dabīgo telpaugu vietā. Šie cilvēki visbiežāk ir ļoti pārņemti ikdienas skrējienā ar saviem pienākumiem, tāpēc mājokļa skaistuma ieviešanā tiek izvēlēti kvalitatīvi mākslīgie augi, kurus pat grūti dēvēt pār mākslīgiem, jo tie izskatās gluži kā īsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!