Foto: Shutterstock
Pat ja laiku nesola no tiem patīkamākajiem, nedrīkst palaist divas brīvas dienas zudumā slinkojot. Ja arī tavs dārzs tā vien ilgojas pēc apčubināšanas un sagatavošanas ziemas guļai, tad uzauj vien siltākus zābakus, rokas biezākos darba cimdos un – uz priekšu!

"Tavs dārzs" apkopoja desmit darbiņus, ko vēl vari paspēt izdarīt nedēļas nogalē. Tā kā dārza darbu kalendārs saka priekšā, ka brīvdienās jāparūpējas gan par sīpolpuķēm, kas priecētu pavasarī, gan kociņu stādīšanu, tad darba netrūks. Populārākais dārza darbs pavisam noteikti joprojām ir lapu grābšana, tāpēc, ja lapu maisu daudz, noderēs padomi par komposta ierīkošanu un sakritušo lapu lietderīgu izmantošanu.

Tāpat jāieziemo ziedi un citi augi. Ja tavā dārzā ir kannas, tad pēdējais laiks parūpēties par šiem skaistajiem ziediem, lai tie priecētu arī nākamvasar. Domājot par nākamo sezonu, var sastādīt tulpes, hiacintes un citas sīpolpuķes, kā arī peonijas. Šonedēļ ieteicams stādīt arī ābelītes un lazdas, tāpēc noderēs padomi par to, kā kociņus dēstīt zemē rudenī. Un nedrīkst aizmirst par pašu galveno – ziemas krājumiem. Ja tavā dārzā vēl ir pēdējie izturīgie āboli, tos nepieciešams pareizi noglabāt, lai veselīgos un svaigos augļus baudītu pēc iespējas ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!