Foto: Shutterstock
Arī tik vienveidīgai guļamistabas sastāvdaļai, kā gulta, ir modes aktualitātes, kas mainās un rodas arvien jaunas. Šobrīd guļamistabas aktuālākā tendence ir gulta ar mīkstu galvgali, kas nenoliedzami rada ļoti gaumīgu, pat nedaudz aristokrātisku kopskatu.

Gaumīgi un praktiski

Vēl pavisam nesen aktuālas bija gultas ar koka galvgali, kas ir kā turpinājums gultas rāmim, tāpēc kopskats bija saskaņots un piemērots katram interjeram. Tāpat metālisku konstrukciju gultas rāmji bija tik aktuāla tendence, ka teju vai visi gribēja nomainīt ierasto gultas rāmi pret šo moderno aktualitāti, taču šobrīd iepriekš minētās tendences nomaina kaut kas nebijis – mīksti un ērti galvgaļi, kas ir neierasti garāki un izskatās kā mīksta siena aiz gultas.

Mīkstos galvgaļus var sastapt tādus, kāds ir gultas rāmis vai arī no atšķirīga materiāla. Visgaumīgāk izskatās gultas ar vienotu stilu, turklāt mīkstās gultas malas arī ļauj izvairīties no nejaušiem sasitumiem, taču dažkārt arī ar standarta cietajiem rāmjiem un pieskaņotu galvgali var radīt aktuālu kopskatu. Materiāli, kādos tiek veidoti šie galvgaļi, sastopami visdažādākie - sākot no ādas, samta, lina, un beidzot ar raupjiem mēbeļu audumiem. 

Mīksti un ērti

Gultas pagarinājums, kas dažkārt izskatās kā mīksta siena, ir ļoti praktisks un ērts risinājums arī tāpēc, ka gultā var ērti atspiesties ar muguru un lasīt kādu grāmatu vai žurnālu. Mīkstie balsti tiek veidoti no dažādiem materiāliem, kas visbiežāk apvilkti ar mākslīgo ādu vai kādu tekstilaudumu. Aktuāli izskatās gultas galvgalis, kas papildināts ar drapējumu, taču pieejami arī pagarinājumi minimālisma stilā. 

Gultām ar mīkstiem galvgaļiem var atrast arī tādus risinājumus, kad mīkstais papildinājums ir atsevišķi piestiprināts pie sienas, taču tas kalpo tikpat ērti un labi, kā ar gultu savienotie gultas gali.

Lai atspiešanās pret gultas galu būtu vēl ērtāka, visbiežāk pie malas tiek pielikti spilveni vai speciāli mīkstie paliktņi, kas sēdēšanu padara vēl komfortablāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!