Foto: Shutterstock
Ja esi vecpuisis un rūdīts "vientuļais vilks", tavai mājvietai nav jāizskatās kā no interjera žurnāla vāka nākušai, tomēr tai jābūt gana ērtai un praktiskai, lai radītu māju sajūtu tev pašam un ciemiņiem. Žurnāls "Elle Decor" apkopojis 10 lietas, kurām jābūt katra vīrieša miteklī - un nē, ar alu pilns ledusskapis nav viena no šīm lietām!

Vieta, kur apsēsties un paēst (un kas nav žurnālu galdiņš)

Foto: stock.xchng


Kā atzīst Ņujorkā dzīvojošā interjera dizainere Mara Millere, gadiem ejot un kļūstot vecākam, sadzīvot ar ēšanu pie zema galdiņa vai citām neērtām virsmām kļūst arvien grūtāk. Pat neliels ēdamgalds padarīs pusdienošanas vai vakariņošanas procesu daudz patīkamāku.

Interjeram pieskaņota bufete

Foto: Shutterstock

Šī ir lieta, kuru vajadzētu uzskatīt par investīciju. Pat ja mininies mazītiņā mājoklī, šī mēbele var kļūt par tavas viesistabas centrālo objektu. Ja kādreiz pārcelsies uz plašākām telpām, bufete varēs pārceļot uz guļamistabu. Kādēļ nevajadzētu taupīt? Tādēļ ka atvikltņu mehānisms ar laiku var sākt “niķoties”.

Nebaidīties riskēt

Foto: Shutterstock

Vīrieši pēc savas dabas ir ļoti praktiski noskaņoti, tādēļ viņus ir grūti pārliecināt izvēlēties sava mitekļa iekārtojumam kaut ko tādu, kas nav pirmās nepieciešamības lieta. Interjera speciālisti iesaka tomēr nebaidīties izdarīt drosmīgas izvēles - bieži vien tieši nepraktiskākas un dekoratīva rakstura lietas kļūst par visiemīļotākajām mājokļa saimniekam - turklāt, pareizi izvēlētas, tās liecina par labu gaumi un palīdzēs izrādīties pievilcīgākam potenciālās partneres acīs.

Rakstāmgalds goda vietā

Foto: Shutterstock

Ja vien nestrādā no mājām un tava pastāvīgā darba vieta nav atsevišķa biroja telpa, tad ir ieteicams par darba vietu izvēlēties stilīgu rakstāmgaldu. Novieto šo mēbeli nevis istabas stūrī, bet gan tur, kur ir vispiemērotākā gaisma un visskaistākais skats pa logu.

Balta gultas veļa

Foto: Shutterstock

Gulēt tikko saklātā gultā baltos palagos ir pavisam īpaša sajūta - investē labas kvalitātes gultas veļā un tā tev kalpos ilgi. Varēsi baudīt savas izvēles “augļus” ikkatru atpūtas brīdi.

Pārdomāta bibliotēka

Foto: Shutterstock

Neuztraucies, ja grāmatām nevari atvēlēt atsevišķu telpu, bet atceries, ka grāmatas liecina, ka esi izglītots vīrietis ar plašu redzesloku. Mūsdienās, kad elektroniskās ierīces un arī e-grāmatas ir pārņēmušas mūsu dzīvi, “īstas” grāmatas rokā turēšanas sajūta ir pavisam īpaša. Interjerā skaisti izskatīsies plaukti, kurus apdzīvo ne tikai grāmatas, bet arī personiska rakstura priekšmeti - suvenīri no ceļojumiem, fotogrāfijas vai dizaina priekšmeti.

Izvēlies tikai televizoru

Foto: Shutterstock

Interjera dizaineri neiesaka televizoru “slēpt” - tieši otrādi, to vajadzētu padarīt par harmonisku interjera priekšmetu. Ar pārējo gan nedrīkstētu pārcensties - ja blakus televirozam novietosi dažādu izmēru skandas, drīz vien visa istaba sāks izskatīties pēc jaunāko tehnoloģiju demostrējumu centra. Izmanto mūsdienu tehnikas priekšrocības tās izmēru ziņā un ļauj pārējo telpu apdzīvot plauktiem un ērtām mēbelēm.

Vannas istaba kā svētnīca

Foto: Shutterstock

Vīrieši nez kāpēc mēdz uzskatīt, ka komfortabli iekārtota vannas istaba ir daiļā dzimuma priekšrocība. Tā nav taisnība - ikviens stiprā dzimuma pārstāvis spēs novērtēt “lietus dušu”, masāžas vannu un ērtu krēslu, ja to atļauj vannas istabas izmērs. Nevajadzētu taupīt arī uz pietiekami lielu un pareizi novietotu spoguli, kā arī mīkstu vannas paklājiņu.

Apgaismojuma dilemma

Foto: Shutterstock

Iekārtojot mājokli, noteikti nedrīkst aizmirst par apgaismojumu - mūsdienās ir tik liela izvēle dažādiem gaismas ķermeņiem, kā arī gaismas intensitātes regulēšanai. Piemēram, ja virtuvē atrodas arī ēdamzona, virs tās nepieciešama atmosfērīgāka gaisma, nekā virs virtuves darba virsmas. Savukārt guļamistabā un ēdamistabā jādomā par gaismu, kas izceļ cilvēku seju labākās iezīmes. Dzīvojamajā istabā nedrīkst aizmirst arī par stūrīti lasīšanai ar speciāli šim nolūkam domātu apgaismojumu. Vannas istabā gaismas avotam jāatrodas sejas priekšpusē, lai izvairītos no nevajadzīgām ēnām.

Sēžamie, kas nav klubkrēsli

Foto: Privātais arhīvs


Vecpuiša mājoklī visbiežāk var atrast individuālus ādas krēslus, bet ieteicamākais ilgtermiņa risinājums tomēr būtu iegādāties ērtu dīvānu ar papildus krēsliem. Ja tavā istabas vidū gozēsies vien lepns interjera žurnāla cienīgs ādas krēsls, atnākot ciemiņiem, kādam būs jāsēž uz paklāja vai improvizēta krēsla, šādu situāciju pieļaut nevajadzētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!