Esi pārkāpusi mistiskajam 30 gadu slieksnim? Apsveicam, īstā dzīve sākas! Gluži tāpat, kā mēs rūpējamies par savu ārējo un iekšējo skaistumu, ir jārūpējas arī par vietu, kurā dzīvojam. Mājoklis ir tava svētnīca, tādēļ tam ir jābūt tavam vecumam un vajadzībām atbilstošam. Ieskaties Elledecor padomos, lai saprastu, ko varētu mainīt savās mājās un ieviest tā vietā, lai vienmēr justos patīkami un mājīgi. Cik nopietni vai nenopietni šos ieteikumus uztvert, ir tevis pašas ziņā.

Izvelkamais dīvāns

Neguli izvelkamajā dīvānā - jo vecāki mēs kļūstam, jo mīkstākai, patīkamākai un veselīgākai vajadzētu būt mūsu guļamvietai.

Pagaidu mēbeles

Nereti gaidām, ka reiz pārvāksimies uz mājām, kurās pavadīsim visu savu atlikušo dzīvi. Līdz tam brīdim mēs pērkam jebko, kas ir izpārdošanā, lai vienkārši aizpildītu savu dzīvojamo telpu. Vispārzināma patiesība – nekas nav pastāvīgāks par pagaidu lietām, taču tā vairs nevajadzētu dzīvot – pārstāj gaidīt kaut ko nezināmu, ieguldi naudu klasiskās mēbelēs, kuras tu vienmēr vari paņemt sev līdzi.

Televizora galdiņš

Atbrīvojies no televizora galdiņa, kuru iegādājies kopā ar savu televizoru – pienācis laiks dzīvokli padarīt mazāk funkcionālu, bet vairāk dekoratīvu un mājīgu.

Plakāti

Vai tev vēl joprojām pie sienām ir pielīmēti plakāti bez rāmjiem? Tad ir pēdējais laiks tādus iegādāties un pie sienas likt tikai ierāmētus mākslas darbus vai plakātus.

Lētas stāvlampas

Stāvlampas var būt ļoti neglaimojošas tavam mājoklim. Kvēlspuldzes un viegla apgaismojuma iebūvētās grīdas lampas ir tikpat viegli pieejamas, taču tās ir saudzīgākas acīm, kā arī padara dzīvojamo telpu mājīgāku.

Tukšas grīdas

Tavu mājvietu daudz jaukāku var padarīt paklāji – tie mājoklī ienes siltuma un dzīvības sajūtu. Neizvēlies vienkāršāko un lētāko variantu, bet velti laiku ideālā paklāja meklējumiem – iegaumē, ka tam ir jābūt ar patīkamu struktūru, rakstu un vilinošu krāsu.

Bezgaumīgi pārklāji

Bezgaumīgu, lētu gultas pārklāju pirkšana jebkurā vecumā ir slikts lēmums. Taču, kad esi sasniegusi 30 gadu vecumu, patiešām ir laiks, lai par sevi sāktu rūpēties labāk.

Nesaklāta gulta

Gultas saklāšana no rīta aizņem, augstākais, vienu minūti. Ieguldi šo laiku un sāc savu dienu ar labi padarīta darba sajūtu.

Plastmasas trauki

Plastmasas šķīvji, glāzes un virtuves piederumiem nevajadzētu atrasties mājā, ja vien tie nav domāti dārza ballītei.

Sentimentāli un bērnišķīgi bilžu rāmji

Investē naudu un laiku ilglaicīgās vērtībās, kas ar tevi būs visa mūža garumā. Protams, bilde, kurā esi redzama ar savu labāko draudzeni un apliecinājumu, cik nozīmīgas esat viena otrai, ir svarīga, taču kičīgu rāmju vietā labāk iegādājies klasiskus, apsudrabotus rāmjus vai ko citu, kas radīs izsmalcinātības sajūtu un labi iederēsies tavā interjerā.

Akcenta siena

Sienas dažādās krāsās rada sajūtu, ka telpa ir mazāka, nekā tā ir patiesībā – ir daudzi citi veidi, kā padarīt mājokli īpašu.

Suvenīru glāzes


Tev mājās vēl joprojām glabājas dzēriena glāzīšu kolekcija no augstskolas piedzīvojumu laikiem? Pēdējais laiks no tām atbrīvoties – tās piestāv studentu dzīvei, nevis nobrieduša cilvēka mājoklim.

Mākslīgie ziedi


Pat, ja labi apzinies, ka nespēj rūpēties par dabīgiem augiem, neaizstāj tos ar mākslīgiem. Jebkuru istabu var atsvaidzināt un padarīt zaļāku, piemēram, ar efejām, kas ir pacietīgi augi un neprasa daudz uzmanības un biežu laistīšanu.

Dīvāna spilveni


Dīvāna spilveni, kurus esi iegādājusies kopā ar pašu dīvānu, ir garlaicīgi un vienveidīgi. Lai atsvaidzinātu istabu, nopērc dažāda lieluma spilvenus un spēlējies ar krāsām un auduma struktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!