Foto: Shutterstock
Nekad nenovērtē par zemu pirmā iespaida spēku. Tieši priekšnams ir pirmā telpa, kuru, ienākot tavā mājoklī, pamana jebkurš viesis, tādēļ priekšnamam ir gluži vai skaļā balsi jākliedz: "Esi sveicināts!" Tev jādomā par priekšnamu kā vietu, kura rada pirmo iespaidu par tavu dzīves telpu kopumā.

Ja tavs priekšnams, tā vietā, lai viesmīlīgi uzņemtu viesus un liktu viņiem justies gaidītiem, ienācējiem vēsta gluži pretēju informāciju, ir pienācis laiks to mainīt! Interneta vietnē brightnest.com atrastie padomi ir interesanti un viegli realizējami.

Nekā lieka

Ja tavs priekšnams ir pārbāzts ar dažnedažādiem krāmiem, var rasties mānīga sajūta, ka tas ir šaurs un nemājīgs. Atbrīvo telpu no liekām mantām: skapī atrodi vietu retāk lietojamiem apaviem, virsdrēbēm un lietussargiem. Rezultātā priekšnams izskatīsies krietni plašāks un gaišāks.

Ielaid gaismu

Priekšnama vai verandas logus dekorē ar gaisīgiem auduma aizkariem, kas neaiztur saules gaismu. Ja nav iespējams "iepludināt" priekštelpā dabīgo apgaismojumu, mājīguma radīšanai izmanto sienas lampas ar siltu gaismu.

Maksimāli izvairies no virsgaismas, jo tā ir pārāk agresīva. Vienīgais izņēmums varētu būt dekoratīvi gaismekļi ar elegantiem piekariņiem vai greznas lustras.

Atspulgu rotaļas

Liels spogulis, kurš piestiprināts pie sienas vai atbalstīts virs kādas priekšnama mēbeles, ir pavisam vienkāršs veids, kā vari vizuāli krietni paplašināt nelielu telpu. Turklāt spoguļi padarīs priekšnamu arī gaišāku, tādēļ ka tie atstaro gaismu un novada to uz citām virsmām.

Ģimenes dārgumu ekspozīcija

Šī kompozīcija viesiem rada pirmo iespaidu par tevi un tavu ģimeni, tādēļ ir vērts pacensties. Novieto priekšnamā lādi vai nelielu galdiņu un izdekorē to, izvēloties mājiniekus raksturojošus priekšmetus un fotogrāfijas vai suvenīrus no kopējiem ceļojumiem.

Ekspozīcija izskatīsies interesantāka, ja veidosi to no dažāda augstuma, izmēra un formas priekšmetiem.

Mājīgi aromāti

Vai zināji, ka ātri un veiksmīgi pārdot nekustamo īpašumu palīdz svaigi ceptas maizes vai cepumu aromāts? Vaniļas un kanēļa sildošā smarža vairumam cilvēku asociējas ar mājīgumu – ja tavā priekšnamā vējos šie aromāti, viesi jutīsies gaidīti.

Lai iesmaržinātu mājokli, vari izvēlēties aromātiskās sveces, elektriskos gaisa atsvaidzinātājus vai aromātisko maisījumu kompozīcijas.

Atdali ieeju

Ja mājokļa plānojums ir tāds, ka, ienākot pa ieejas durvīm, uzreiz nokļūsti viesistabā, palmas, gumijkoki vai citi lieli istabas augi podos palīdzēs tev radīt iluzoru priekšnamu, it kā nodalot ieeju no dzīvojamās telpas. Ja tavs mājoklis ir pavisam miniatūrs, iezīmē priekšnama zonu ar nelieliem podiņaugiem, kurus novieto uz priekšnama plaukta.

Neaizmirsti grīdas

Iezīmē priekšnamu, izklājot šinī zonā paklāju vai grīdceliņu. Tas ir vienkāršs paņēmiens, ar kura palīdzību vari kardināli mainīt telpas noskaņu. Lieliska izvēle ir austrumnieciski, rakstaini vai raibi paklāji, jo uz tiem netīro apavu nospiedumi nebūs tik pamanāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!