Foto: Shutterstock
Tāpat kā cilvēkam, arī mājoklim ir sava enerģētika un tā ik pa laikam ir jāatjauno. Kā var zināt, ka mājoklī uzkrājusies negatīva enerģija un kā no tās veiksmīgi atbrīvoties?

Kā var rasties negatīva enerģija mājoklī?

To var radīt strīdu laikā, to var atnest mājās no darba, sabiedriskām vietām, un arī nelabvēlīgi viesi to var ieviest. Lai arī mums ir grūti ietekmēt citu domas un nolūkus, mēs paši varam izvairīties no strīdiem, tenkām, ļaunām domām, aprunāšanas un meliem savā mājoklī, un ar to būs gana, lai paši neienestu mājās negatīvo. 

Kā var novērot negatīvu enerģiju?

Kā izrādās, negatīvu enerģiju itin labi mēs paši varam noteikt pēc tā, kā jūtamies. Ja jūti spēku izsīkumu, nemieru, slikti jūties vai esi satraucies tā, kā tas nenotiek citās telpās vai ēkās, tad pilnīgi iespējams, šeit ir uzkrājusies slikta enerģija. Arī tad, ja visu dienu esi bijis dzīvespriecīgs, bet atnākot mājās pēkšņi strauji mainās garstāvoklis, pie vainas var būt negatīvā enerģētia. Mēdz teikt, ka arī tad, ja griezti ziedi pārāk ātri novīst, telpā ir negatīva enerģija. 

Kā atbrīvoties no negatīvās enerģijas?

Viens no labākajiem padomiem, ko var šādās situācijās sniegt - veic ģenerāltīrīšanu! Tā būs sava veida terapija pašiem, un arī mājoklis attīrīsies no uzkrātās enerģijas. Tikai jāievēro, lai mājokļa ģenerāltīrīšana tiktu veikta diennakts gaišajā laikā. 

Ja esi no tiem cilvēkiem, kam ir grūti atvadīties no priekšmetiem un lietām, šo noteikumu būs grūtāk ievērot, un tomēr – atbrīvojies no liekām un nevajadzīgām mantām. Jebkurš priekšmets uzkrāj enerģiju, un nav vajadzības tam, lai to izmantotu nevajadzīgas lietas. 

Tāpat noteikti atbrīvojies no saplēstiem traukiem, tie mājās nes sliktu enerģiju un veicina strīdu rašanos. 

Vecas, novalkātas vai vienkārši neizmantotas drēbes no skapja ir jāizņem, un tām nevajadzētu aizņemt vietu nevienā telpā. Ja apzinies, ka drēbes nav vilktas vismaz gadu, ir laiks no tām atbrīvoties. 

Regulāri noslauki putekļus un uzturi mājokli tīru un kārtīgu. Mājas enerģētikai nepatīk, ja par to nerūpējas un putekļi mēdz uzsūkt sevī negatīvo. 

Veic nelielu revīziju arī virtuvē. Produktu, kas netiek izmantoti, met ārā, tāpat atbrīvojies no produktiem, kam beidzies derīguma termiņš. Noteikti neuzglabā ieplaisājušus traukus. 

Guļamistabā vajadzētu izvairīties no televizoru, datoru un citas sadzīves tehnikas uzglabāšanu. Dzirdēts, ka printera glabāšana guļamistabā ir ļoti kaitīga, tāpēc atrodi tam citu vietu, ja tas glabājas tieši šeit. 

Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kas ļaus mājoklim uzņemt jaunu enerģiju, ir tā izvēdināšana. Atver logus un ļauj gaisam pārņemt visas telpas, visus stūrus un kaktus. Pēc vēdināšanas aizdedz sveci un izstaigā ar to pa mājokli pulksteņa rādītāja virzienā. Staigājot ar sveci rokās, katrā telpas stūrī nedaudz uzkavējies un pavirzi aizdegto sveci uz augšu un tad uz leju. Ja novēro, ka liesma sāk sprakšķēt vai kūpēt, tad nepieciešams tajā vietā ilgāk pakavēties, līdz liesma atkal deg mierīgi. 

Mājdzīvnieki un it īpaši kaķi ir tie, kas spēj uzsūkt negatīvo enerģiju, tāpēc ne velti mēdz teikt, ka kaķis uzguļas uz cilvēka sāpošajām vietām. Tā ir sava veida ārstēšana, ko mājdzīvnieks veic, pateicoties par iespēju dzīvot šajā mājoklī. 

Telpaugiem ir brīnišķīgas spējas ieviest pareizo enerģētikas stāvokli mājoklī, tāpēc izvēlies telpaugus, kam piemīt spējas attīrīt un uzlabot enerģiju mājoklī.

Kad atnāc mājās – vienmēr nomazgā rokas. Pa dienu sakrātā enerģija uzkrājas mūsu rokās, tāpēc tās nepieciešams kārtīgi nomazgāt, lai mājoklī tas viss netiktu pārnests. 

Neglabā pie sienas mirušu cilvēku fotogrāfijas, tāpat nav ieteicams izkarināt bildes, kas liecinātu par tālu pagātni. Fotogrāfijām rāmīšos ir jāatspoguļo tagadne un šajā brīdī mīļiem un aktuāliem cilvēkiem.

Pieskandini mājokli ar kādām skaņām – zvaniem, mūziku un sarunām. Mājoklim patīk dzirdēt rosību, tāpēc ņem to vērā.

Sālim piemīt spējas likvidēt negatīvo enerģiju, tāpēc izvieto to kādos traukos vai vienkārši izbārsti telpas stūros, kur jūti nepieciešamību attīrīt enerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!