Foto: Shutterstock

Tiem, kas iecienījuši sportiskās aktivitātes veikt mājās, ir svarīgi šo vidi nodrošināt ērtu, mājīgu un iedvesmojošu, un galu galā arī tādu, kas radītu vēlmi šeit atrasties un pievērsties fiziskajām aktivitātēm. Aizņemies housebeautiful.com praktiskos padomus sportisko aktivitāšu telpas iekārtošanai, un īsteno šīs idejas arī savā mājoklī!

Mierīgi toņi

Krāsas interjerā spēj paveikt neticamas pārvērtības, taču tās var arī ietekmēt mūsu psiholoģisko stāvokli gan pozitīvā, gan negatīvā veidā. Ja sākotnēji šķiet, ka priekšroka varētu tikt dota spilgtām krāsām, tad patiesībā labāk ieviest gaišus un mierīgus toņus, jo spilgta klātbūtne var nogurdināt un novērst vēlmi pievērsties fiziskām aktivitātēm. Tas gan nenozīmē, ka videi ir jābūt sterili baltai, ļoti labi derēs arī maigi smilšu toņi, gaiši zaļi, zili un sārti toņi – galvenais izvēlēties savai gaumei atbilstošāko.

Kārtība

Kārtībai telpā, kur norisinās sportiskās aktivitātes, nozīme ir lielāka nekā varētu šķist. Ja uz galda atradīsies dokumentu kaudzes, izmētāti čeki, nesakārtots apģērbs vai vēl kaut kas, vingrošanas brīdī domas tiks novērstas no koncentrēšanās sportam, tāpēc vienmēr uzturi tīru un kārtīgu vidi.

Apgaismojums

Sportiskām aktivitātēm noteikti nebūs atbilstošākais spilgto gaismu izmantojums, jo tas var nogurdināt acis un radīt trauksmainu noskaņojumu. Izvēlies pēc iespējas dabiskāku apgaismojumu, kas nenomāc, un arī nepadara miegainu noskaņojumu.

Minimālisms

Jo mazāk lietu atradīsies šajā iekārtotajā telpā, jo labāk. Izvairies no lietām un priekšmetiem, kas var novērst uzmanību no fizisko aktivitāšu pildīšanas. Ja acu priekšā atradīsies jaunākā prese, tikko iesāktā grāmata vai ieslēgts dators, tas pavisam nemanāmi var likt pievērsties šo lietu izmantošanai, tāpēc atbrīvo šo telpu no liekām mantām.

Atbrīvo vietu

Attaisnojumam, ka mājoklī nav vietas, patiesībā nav nekādas saistības ar realitāti. Pat vismazākajā istabā var atrast piemērotu vietu kādai nodarbei. Ja vien ir brīva vieta uz grīdas staigāšanai, tad arī vieta mīkstajam sporta paklājiņam vienmēr var atrasties, bet šaurākās telpās uz to brīdi, kad tiek veikti vingrinājumi, var veikt nelielas pārbīdes vai izmaiņas mēbeļu novietojumā, lai nejauši nesasistos un neatdurtos pret mēbelēm. Pirms ķeries klāt sportiskajām aktivitātēm, pārbaudi, vai vieta ir pietiekami plaša. 

Radi SPA noskaņu

Svarīgi šajā telpā justies relaksētam un atbrīvotam, tad arī sportiskās aktivitātes noritēs daudz efektīvāk. Lai radītu nepieciešamo atmosfēru, vari izkārtot sveces, ieslēgt atbilstošu mūziku (jogai kaut ko relaksējošu, bet aktīvākām nodarbēm ko ritmisku), un siltākā laikā atvērt logu, lai svaigais gaiss piepilda telpu.

Telpaugi

Varbūt daudziem telpaugu ieviešana šķitīs lieka, taču patiesībā tie labi kalpo ne tikai interjeram, bet arī noskaņojumam, tāpēc izvēlies sulīgi zaļus, gaisa attīrošus un apstākļiem piemērotus telpaugus. Nevajadzētu arī aizrauties ar pārspīlētu telpaugu izkārtošanu, jo tad telpa izskatīsies pārāk mežonīga, taču pāris telpaugu ieviešana nenāks par ļaunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!