Karstajā vasaras sezonā aktīvāks kļūst arī ekskluzīvo īpašumu tirgus, kas skaidrojams ar pārdevēju cerību pārdot īpašumu nerezidentiem, kuri atbraukuši pavadīt vasaras atvaļinājumus Latvijā un, apvienojot patīkamo ar lietderīgo, aplūko arī šejienes nekustamos īpašumus.

Tiesa, ekskluzīvo īpašumu kopējais darījumu skaits ir salīdzinoši neliels, tāpēc runāt par kādām vispārīgām tendencēm pārdošanas darījumos ekskluzīvo īpašumu segmentā ir grūti, norāda portāla City24.lv pārstāvis Maksis Karlins.

Portāls Māja&Dārzs piedāvā ielūkoties 10 interesantākajos un dārgākajos nekustamajos īpašumos, kas šobrīd tiek pārdoti un ir pieejami nekustamo īpašumu portālā City24.lv.

Ekskluzīvs nams Vecrīgā, 5900000 eiro

Rezidence Royal Residence Vecrīga ir ekskluzīva piecstāvu ēka Vecrīgā, klusajā Gleznotāju ielā. Nams būvēts 1886.gadā pēc arhitekta Alekseja Kizeļbaša projekta. Rezidences projekta autoru - jaunās un ļoti dinamiski augošās Gļeba Protko dizaina studijas komandas - pamatdoma, lai šī rezidence būtu māja, kurā apvienots pirmajā mirklī šķietami nesavienojamais: Vecrīgas krāšņums, vēstures elpa un mūsdienu tehnoloģijas.

Kapitāli atjaunotajā ēkā izmantoti vadošo Eiropas un pasaules ražotāju materiāli un produkti:

  • ABB sistēma Gudrā māja, kas automātiski regulē apgaismojumu, apkuri un skaņu līmeni;
  • Daikin kondicionēšana un ventilācija;
  • Kone lifti;
  • Swarovski un Schonbek apgaismojums
  • Bang & Olufsen audio un video sistēmas
  • Toto santehnika, Lutron Electronics apgaismojuma vadības sistēmas
  • Metos profesionālā virtuves iekārta
  • Maletti SPA zonas iekārtojums
  • Mestre durvju furnitūra
  • Angelo Cappellini mēbeles
  • Lineatre vannas istabas mēbeles
  • Christian Fischbacher aizkaru audumi
  • Hcw GmbH parketa grīdas
  • Itāļu marmora virsmas
  • Venēcijas apmetums
  • Pēc īpaša pasūtījuma izgatavotas līstes un karnīzes.
  • Ekoloģiskas vācu lakas un krāsas.

Piecstāvu mājas platība ir 593 kvadrātmetri, zemes platība - 181 kvadrātmetrs. Cena: 5 900 000 eiro jeb 9949,41 eiro par vienu kvadrātmetru.

Vairāk informācijas, kā arī fotogrāfijas: City24.lv

Māja Mežaparkā ar SPA, 4000000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Ekskluzīva privātmāja Mežaparkā, kurā ir plaša viesistaba, virtuve, ēdamistaba, četras guļamistabas, SPA zona ar baseinu un pirti, sporta zāle, divas terases, kā arī garāža divām automašīnām.

Plašajā labiekārtotajā pagalmā ir pagrabs, basketbola laukums, iekopts dārzs ar tūju dzīvžogu, kā arī videonovērošana.

562 kvadrātmetrus plašo namu iespējams iegādāties par četriem miljoniem eiro jeb 7117,44 eiro kvadrātmetrā.

Plašāka informācija par īpašumu, kā arī foto un video galerija: City24.lv.

Privātmāja ar laivu piestātni Lielupes krastā 3300000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kuri meklē ekskluzīvu un dārgu īpašumu Jūrmalā, jāaplūko šī mūsdienīgā privātmāja Jūrmalā, Piekrastes ielā, ar tiešo pieeju Lielupei.

Īpašumā ietilpst 2015 kvadrātmetrus plašs zemesgabals, 1000 kvadrātmetrus liels uzbērts, labiekārtots un piegulošs krasts ar laivu piestātni un peldvietu, kā arī 482 kvadrātmetrus plaša dzīvojamā māja, kas būvēta 2008.gadā. Nama pirmajā stāvā atrodas dzīvojamā istaba, virtuves zona, kabinets, guļamistaba, garderobe, vannas istaba un garāža trīs automašīnām. Otrajā stāvā - trīs izolētas guļamistabas, divas vannas istabas un balkons. Privātmājā ir labiekārtots pagrabstāvs, kurā izvietota atpūtas zāle, saimniecības telpas un vannas istaba.

Apdarē izmantoti tikai augstvērtīgi materiāli: Igaunijas dolomīta un koka apdares fasāde, lieli stiklojumi, dabīgā Japānas oša un akmens ekskluzīva iekšējā apdare, mozaīkas flīzes, Arclinea itāļu koka virtuve, Siemens sadzīves tehnika un sarkankoka terase ar pārkari uz upes pusi. Privātmājā ir 4x12 m atklāts baseins (ekskluzīvs mozaīkas flīzējums, attīrīšana ar skābekli). Gāzes apkure un saules kolektori. Piemājas teritorijā ir iekopts augu un augļu koku dārzs. Kopējā cenā ir iekļauts 35 m2 laivu mājas projekts.

Šī sapņa cena - 3,3 miljoni eiro jeb 7252,75 eiro par kvadrātmetru. Nama fotogrāfijas aplūko šeit

Fen-šui villa Babītes novadā, 3100000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Ekskluzīvo īpašumu Babītē vēl īpašāku padara fakts, ka māja veidota, pamatojoties uz Fen-šui mācības principiem, piesaistot speciālistus no Ķīnas.

Mūsdienīgā vienstāvu villa ar kopējo platību 842 m2 (630 m2 - dzīvojamā platība, 30 m2 - dārza namiņš, 15 m2 - vasaras virtuve, 150 m2 - terases) ir pilnībā mēbelēta ar Cavalli mēbelēm, aprīkota ar SieMatic, Gaggenau un Siemens sadzīves tehniku. Mājas fasādes dizains un teritorija ir labiekārtoti, izmantojot tikai augstvērtīgus materiālus - granītu, marmoru, dolomītu, kas viss lieliski iederas apkārtējā vidē - priežu parka un ezera ainavā. Šī villa ir aprīkota ar četrām siltumapgādes sistēmām - saules kolektori nodrošina bezmaksas siltumapgādi, karsto ūdeni un baseina apsildi laika posmā no 1.maija līdz 1.oktobrim, bet ziemas periodā tiek izmantots 90 KW gāzes katls, 25 KW siltumsūknis un granulu katls, kas nodrošina baseina apsildi.

Mājai pieguļ 4250 m2 liela teritorija ar savu dārzu, vasaras virtuvi, bērnu laukumu un terasēm - tas viss, lai mājas iemītnieki varētu pavadīt lielisku laiku ar saviem draugiem un ģimenes locekļiem. Villā ir uzstādīta gudrās mājas sistēma - gaisa temperatūras automātiska kontrole, grīdu apsilde, apgaismojuma kontrole un skaņu sistēmas kontrole. Mājā ir plaša un pilnībā aprīkota virtuve. Dzīvojamā halle ir ieturēta gaišos toņos, tajā ir uzstādīts kamīns. Guļamistabas ir aprīkotas ar ventilācijas un kondicionēšanas sistēmām, ir izveidots individuāls dizains, katrai istabai ir izeja uz terasi un piekļuve vannas istabai ar dušu un vannu. Šajā villā ir arī atsevišķa atpūtas zona, kurā ir uzstādīti TechnoGym trenažieri, baseins (16x4x1,5), burbuļvanna, kinozāle ar piecu metru ekrānu, kas nodrošina HD attēla kvalitāti, pirts, kas ir aprīkota ar trīs darba režīmiem - sauna, krievu pirts un tvaika pirts - un galda tenisa zona. Ciemats atrodas ļoti sakoptā parkā ar savu piekļuvi ezeram un priežu parka zonu. Teritorijā tiek nodrošināta diennakts apsardze un iebraukšanas kontrole.

Īpašuma cena: 3100000 eiro. Vairāk informācijas, kā arī fotogalerija: City24.lv.

Ekskluzīvs dzīvojamais nams Lielupē, 2900000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Šī skaistā māja atrodas klusā kāpu zonas vidē priežu ielokā - Jūrmalā, līdz jūrai vien daždesmit metri. 240 kvadrātmetrus plašo namu raksturo jauna un mūsdienīga apdare, pārdomāts un funkcionāls plānojums.

Pirmajā stāvā ir viesu guļamistaba, plaša viesistaba ar kamīnu un terasi uz ēkas pagalmu, pilnībā aprīkota virtuve ar visām nepieciešamajām mēbelēm un Bosch tehniku, kas dizainiski veidota Provansas stilā, ēdamistaba, sanitārais mezgls un noliktavas stūris.

Ēkas otrajā stāvā ir bērnu istaba ar vannas istabu un balkonu, vecāku guļamistaba ar mājīgu un omulīgu balkonu, garderobe, kā arī darba istabas stūris jeb kabinets. Mājā ir uzstādīts ātrgaitas internets, kabeļtelevīzija, apsardzes un ugunsdrošības signalizācija, siltās grīdas sanitārajos mezglos. Ēkas cokolstāvā ir saimnieciski tehniskā telpa un darbinieku vai viesu istaba ar atsevišķu virtuvi un sanitāro mezglu.

Teritorija ir labiekārtota un apzaļumota, pie mājas iespējams izvietot līdz trijām automašīnām.

Īpašuma cena - 2,9 miljoni eiro. Fotogrāfijas aplūko šeit.

Priežu ieskauta savrupmāja Jūrmalā, 2600000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Komforta, mājīguma un Jūrmalas cienītājiem tiek pārdota elitāra priežu ieskauta savrupmāja 467 m2 platībā netālu no jūras krasta, ar labiekārtotu zemes gabalu 1054 m2. Mājā ir visas pilsētas komunikācijas, kondicionieri un ventilācija visās istabās. Pirmajā stāvā ir plaša viesistaba ar kamīnu un ēdamistaba 67,8 m2 platībā ar jūras akvāriju, atsevišķa plaša 16,4 m2 virtuve ar visu nepieciešamo tehniku, viesistaba 8,6 m2 platībā, sanitārais mezgls.

Šīs mājas lepnums ir 70,6 m2 plašā relaksācijas zona ar SPA, pirti, baseinu un komfortablu atpūtas istabu. Garāža 51,1 m2 platībā, katlu māja un plaša halle 32,8 m2.

Mājas otrajā stāvā ir trīs guļamistabas, plaša garderobes istaba, ļoti plaša vannas istaba, sanitārais mezgls, terase.

Māja atrodas netālu no sanatorijas Belorusija, kurā var apmeklēt dažādas atveseļošanās procedūras un minerālūdens baseinu. Līdz jūrai vien piecu minūšu mierīga pastaiga. Māja atrodas klusā ielā, kas ļaus atpūtas laikā izbaudīt klusumu un mieru no ikdienas kņadas. Līdz Dzintaru koncertzālei apmēram 15 minūšu gājiens vai 5 minūšu brauciens ar mašīnu.

Cena: 2,6 miljoni eiro. Foto: City24.lv

Trīsstāvu privātmāja Jūrmalā, 2480000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Klusā vietā, jūras krastā, līdzās priežu parkam atrodas ekskluzīva trīsstāvu privātmāja, kurai tiek meklēti jauni saimnieki.

Par 2,48 miljoniem eiro iespējams īstenot sapni un dzīvot praktiskā un pārdomāta plānojuma privātmājā - septiņas elegantas istabas, četras guļamistabas ar atdalītām vannas istabām, darba kabinets, ērta virtuves zona, kas sastāv no virtuves un ēdamistabas, plaša halle, grezns baseins un sauna, izsmalcināts balkons un terase. Greznais un gaišais interjers rada komforta, siltuma un mājīguma sajūtu. Māja ir pilnībā mēbelēta un aprīkota ar visu nepieciešamo sadzīves tehniku. Iekšējai apdarei ir izmantoti augstvērtīgi materiāli.

Privātmāja atrodas labiekārtotā un apzaļumotā teritorijā, kurā ir izveidots bērnu laukums un aprīkota atpūtas zona. Līdz jūrai - 100 metri.

Vairāk informācijas un fotogrāfijas skaties City24.lv.  

Trīsstāvu dzīvoklis Ķīpsalā, 2355000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kurus nevilina dzīve Jūrmalā, bet ir sapnis par dzīvi pilsētā un ūdens krastā, interesants šķitīs šis piedāvājums. Trīsstāvu dzīvoklis jaunajā projektā Ģipša Fabrika, kas ekspluatācijā nodots 2013.gada maijā.

Ēku komplekss atrodas ekskluzīvā vietā Rīgas centrā - Ķīpsalā, pašā Daugavas upes krastā. No dzīvokļa logiem paveras lielisks skats uz izsmalcināto Vecrīgas arhitektūru, Prezidenta pili un ostā ienākošajiem kuģiem. Dzīvokļa kopējā platība ir 327 m2, tajā skaitā terašu platība 46 m2, izbūvēts individuāls lifts. Apdarē izmantoti luksusa klases apdares materiāli un aprīkojums: vācu ražotāja Bulthaup virtuves iekārta ar Gagenau virtuves tehniku, augstvērtīga koka parketa grīda, individuāla dizaina drēbju skapji, koka logi ar alumīnija apdari un divkameru stikla paketēm, izbūvēta gaisa kondicionēšanas, ventilācijas un signalizācijas sistēma. Ēkai ir gāzes apkure, dzīvoklim - individuāls siltuma, elektrības un ūdens skaitītājs ar attālinātu nolasīšanas iespēju.

Ģipša Fabrikas projektā ar iekšējo dārzu ietilpst 58 elites klases dzīvokļi un 4 ekskluzīvas villas, slēgta pazemes stāvvieta 80 automašīnām un noliktavas telpas. Ēku kompleksā ar slēgtu teritoriju par iedzīvotāju drošību un mieru 24 stundas diennaktī rūpējas dzīvā apsardze, tiek nodrošināta videonovērošana.

Dzīvokļa cena ir 2355000 eiro, cenā iekļautas divas vietas pazemes autostāvvietā. Vairāk informācijas, kā arī foto - City24.lv

Unikāli apartamenti Jūrmalā, 1495000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Unikāli apartamenti, kas atrodas vienā no atpazīstamākajiem Jūrmalas pilsētas jauniem projektiem - kompleksā Jūras pils.

Apartamentos ir plaša viesistaba ar lielisku skatu uz jūru, divas lielas guļamistabas, divi sanitārie mezgli, saulaina terase, kas izvietota apkārt apartamentiem. Viesistabā arī ir ierīkots ekskluzīvs kamīns.

Dzīvoklis ir pilnībā mēbelēts un gatavs dzīvošanai. Dzīvojamā kompleksa pirmajā stāvā nama iedzīvotāji var izbaudīt dažādas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī relaksēties mierīgāk, piemēram, SPA salonā, restorānā un mājīgajā kulinārijā.

Apartamenta cenā (1495000 eiro) ir iekļautas 2 vietas pazemes autostāvvietā. Fotogalerija: City24.lv

Ekskluzīva māja Mežaparkā, 1400000 eiro

Foto: Publicitātes foto

Ekskluzīva māja vienā no elitārākajiem Rīgas ciematiem. 500 kvadrātmetrus plašajā divstāvu namā, kuru iespējams iegādāties par 1,4 miljoniem eiro, ir septiņas istabas, garāža divām automašīnām, kā arī baseins ar divu veidu pirtīm - saunu un krievu pirti. Netālu atrodas Ozo golfa laukums, bet jūra ir vien 10 minūšu brauciena attālumā.

Vairāk informācijas, kā arī fotogalerija: City24.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!