Kā vēsta portāls ''Beautifullife'', dabas skaistuma apveltītajā Ukrainā savu māksliniecisko dvēseli ieguldījusi arhitektūras un dizaina apvienība ''Plan Bureau'', radot pavisam netradicionālu ēku ar nosaukumu ''Valley House''.

Aplūkojot, šī dizaina meistardarbu, rodas asociācija, ka pilnīgi viss šeit ir apgriezts otrādi. Gluži vai laužot stereotipus par to, kādām jābūt sienām, logiem, mājas apdarei un vispār ēkas formai. Jāatzīst, šis drosmīgais eksperiments ir veiksmīgi izpildīts, un ēka patiesi ieguvusi unikālu atpazīstamības zīmi.

Šī projekta galvenais arhitekts Kostiantyn Kuvika iedvesmojies no Ukrainas kalniem, kas gluži tāpat kā šī ēka, nebūt nav vienādi, un tieši šī dažādība un lieliskā harmonija atspoguļota arhitektūrā. Interesanti, ka šī ēka arī neaizņem uz zemes tik daudz vietas, kā tas būtu tad, ja pamati būtu veidoti tradicionālā veidā līdz ar sienām. 

Lai arī varētu šķist, ka ēka nav praktiska, patiesībā tā ir vēl funkcionālāka, nekā daudzas tradicionālās būves. Virtuve atrodas zemākajā līmenī, augstāk ierīkot atpūtas telpa un ēdamistaba, bet augstākajā līmenī ir guļamistabas, tualete un vannasistaba. Fascinējošu iespaidu rada neparastās formas un novietojuma logi, kas ļauj izbaudīt apkārtējo kalnu ainavu no dažādiem skatpunktiem. Starp citu, šāda veida logu izvietojums mājoklī ienes arī dažādu līmeņu apgaismojumu. Mājas iekārtojumā ievērotas tīras un dabiskas notis, jo rezidence paredzēta atpūtai, ko vislabāk palīdz izbaudīt simbioze starp cilvēku un dabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!