Foto: Shutterstock
Dizaineri, arhitekti un mākslinieki noteikti jau zina, ka šajā gadā īpaši aktuāla krāsa ir sarkanbrūnā 'Marsala', tāpēc nebrīnies, kāpēc mēbeles, interjera un dizaina priekšmeti veikalos parādījušies tieši šajā tonī.

Kas ir ''Marsala''?

Izrādās, krāsas nosaukums nav nejaušs, bet gan aizgūts par godu sarkanvīnam, kas nosaukts Itālijas pilsētas Marsalas vārdā, tā kā pavisam iespējams, šī krāsa radīs itālisku noskaņu. Kā norāda pasaulē pazīstamā krāsu uzņēmuma ''Pantone'' dizaineri, šī krāsa ir aktuāla, pateicoties gaumīgumam un piesātinātībai, ko tā rada, nenoliedzot, ka krāsa vienlīdz labi izskatās gan apģērbā, gan interjerā. Šajā krāsā mijas ruma, rozīņu, ķieģeļu un vīna sarkano krāsu nokrāsas, un, lai gan tonis ir tumšs un vēss, tas ļoti eleganti iekļaujas dažādos interjeros.

Krāsu saskaņa

Elegantais ''Marsala'' tonis veidos lielisku krāsu kombināciju kopā ar bēšiem un pelēkiem toņiem, taču krāšņu salikumu var izveidot, kombinējot to ar baltiem, brūniem, gaiši ziliem, zaļiem, dzintara un zelta krāsas akcentiem. Šī krāsa viennozīmīgi izskatīsies gaumīgi sienas krāsojumā, piešķirot telpai nedaudz krāšņu un stilīgu izskatu, kas radīs arī klasikas noskaņu.

Krāsa interjerā

Piesātinātais ''Marsala'' tonis labi iederēsies mājas aksesuāros un tekstilizstrādājumos, ja baidies no eksperimentiem ar sienas krāsošanu. Izvēlies aizkarus, paklājus, dekoratīvos spilvenus, pledus, sveces, lampu abražūras un citus papildinājumus šajā tonī, un arī tavā mājoklī tiks ieviests gada aktuālākais tonis. Drosmīgākiem šīs krāsas cienītājiem varētu patikt piedāvājums ar rakstainām tapetēm, sienas un grīdas flīzēm, mēbelēm, virtuves tehniku un citiem risinājumiem tieši šajā ''Marsala'' tonī. Šī krāsa noteikti nav no tām, kas iederas tikai kādās konkrētās telpās, jo tā iekļausies gan dzīvojamā istabā, gan virtuvē, guļamistabā un pat sabiedriskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!