Foto: Publicitātes foto
Alises piedzīvojumi turpinās arī mūsdienās. Šīs dienas apskata tēma - mēbeles un interjers, kas tapis, iedvesmojoties no brīnumainās, Lūisa Kerola radītās pasaku pasaules.

Lūisa Kerola stāsti ir nebeidzams dizaineru iedvesmas avots. Vieni rada neparasti greznas rotaslietas vai visā pasaulē iecienītos Alises brīnumzemes iemītniekus attēlo uz traukiem un mājas tekstila, citi rada īstas brīnumzemes "filiāles", veidojot telpas, kurās ikviena detaļa saistās ar angļu pasaku meistara radītās "Alises brīnumzemē".

Ziņkārīgās meitenītes gaitas iepatikušās japāņu dizaina studijas "Fantastic Design Works" māksliniekiem - Eičī Marujama un Kacunori Suzuki, balstoties uz Volta Disneja versiju par Alises piedzīvojumiem, iekārtojuši restorānu "Alice In Wonderland" Tokijā.

Foto: Publicitātes foto
Japāņu piemēram sekojuši arī krievu dizaineri, pirms četriem gadiem Toljati veidojot kafejnīcu tīkla "Chesire Cat" noformējumu. Oriģināls ir ne tikai interjers, bet arī kafejnīcu ēdienkarte un pakalpojumu klāsts. Kā vēsta "novate.ru", viesi augstu novērtē gan "Češīras" kafijas kokteiļus, gan ēdienu konstruktoru, kā arī iespēju mainīties ar grāmatām un spēlēt "vietējās" galda spēles.
Foto: Publicitātes foto
Savu burvības devu var saņemt arī Kijevā, kur picērijā "Scorini Wonderland" ukraiņu dizainere Tatjana Buca īstenojusi savu redzējumu par brīnumzemi.
Foto: Publicitātes foto

Japāņi realizējuši vēl neparastāku projektu - fitnesa klubā "Iloiha Omotesando" izveidota klinšu rāpšanās siena Aizspogulijas stilā. Standarta aizķeres "Nendo" studijas dizaineri nomainījuši pret plauktiņiem, spoguļiem, svečturiem un gleznām.

Foto: Publicitātes foto

Dizaineriem Fredrikam Nilsbijam un Sirilam Duva vistuvākais šķitis karalienes dārzs un dzīvās kārtis, savu vīziju par Alises brīnumzemi mākslinieki veiksmīgi īstenojuši dzīvē, veidojot interjeru apģērbu veikalam "Mood Swings Apartment Store" Maskavā.

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kas vēlas pārnakšņot dīvainajā un mīklainajā Kerola fantāziju pasaulē, jādodas uz Parīzi, kur viesnīcā "Seven" izveidota Alises istaba. Interjera autors - Pols Matjē.

Foto: Publicitātes foto

Vārdu sakot, pabūt brīnumzemē kaut uz mirkli - tas ir iespējams! Un neviens neliedz tur apmesties uz dzīvi. Interjera un mēbeļu dizaineri "alisomāni" ir radījuši daudzas iespējas un risinājumus, kā mājokli pārvērst par truša alu, Aizspoguliju vai jebkuru citu brīnumzemes daļu.

Foto: Publicitātes foto

Piemēram, amerikāņu uzņēmuma "Dust Furniture" dizainera Vincenta Tomasa Lemana ar rokām radītās mēbeles. Kā apgalvo meistars, "peldošie" skapji ir visnotaļ funkcionāli.

Foto: Publicitātes foto

Arī kanādieši no "Straight Line Designs" veidojuši Brīnumzemes mēbeles. Tiesa, viņu radītās sirreālās mēbeles paredzētas bērniem pirmsskolas vecumā.

Foto: Publicitātes foto

Arī austriešu dizaineri Katarīna Mišere un Tomass Trakslers nav spējuši pretoties Alises valdzinājumam. Jau no pirmā acu uzmetiena ir skaidrs, ka viņu radītais galdiņš "Ben" patapināts no Marta Zaķa un Cepurnieka arsenāla.

Foto: Publicitātes foto

Itāliešu "Ipe Cavalli" radītās lustras vilina piedalītes slavenajā, neprātīgajā tējas dzeršanā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!