Foto: Shutterstock
Nav lielāka gandarījuma pavasarī, kā pirmo sīpolpuķu apraudzīšana pēc ilgās dārza snaudas. Taču līdz gandarījumam ir krietni jāpastrādā, tāpēc dari visu iespējamo, lai tulpes, hiacintes, narcises un citas pavasarī ziedošās sīpolpuķes skaisti slietos pret saulīti gan dobēs, gan puķupodos un vāzēs telpās.

Visām pavasarī ziedošajām sīpolpuķēm kopīga iezīme ir tā, ka tās vislabāk jūtas vēsā, mitrā vidē, tāpēc nedrīkst pieļaut nedz iekaltēšanu, nedz pārkarsēšanu, jo tad no bagātīgās ziedēšanas niecība vien būs. Protams, liela loma arī tam, kā apstādījumi stādīti un kopti līdz ziedēšanai, tāpēc, ja ir kādas likstas, noteikti izlasi, ko un kā iesaka darīt selekcionāri un stādaudzētāji.

Ja esi palaidis garām stādīšanu un tagad gauži ilgojies pēc pavasara apstādījumiem dārzā, izlasi, kas ir viegli audzējamas sīpolpuķes, lai stādīšanas laikā zinātu, ko meklēt. Taču neaprobežojies vien ar tulpēm un narcisēm, ir arī citas pavasarī ziedošas sīpolpuķes, un arī par tām rakstījis ''Tavs Dārzs'', piemēram, fritilārijām, hipeastriem un krokusiem.

Vai tās būtu dobēs augušās vai puķupodos telpās, puķu sīpolus noteikti vērts saglabāt izstādīšanai nākamajai sezonai. Taču, lai viss ritētu kā pa diedziņu, jāievēro sīpolu glabāšanas nosacījumi, un arī par to atradīsi informāciju padomrakstos. Interesantus faktus var atklāt arī iz senču atstātajiem padomiem, kur atklāts, kā pavairot un izziedināt sīpolpuķes.

Lasi, iedvesmojies, iemācies ko jaunu un lepojies ar darba augļiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!